Μακσβίτις: «Το έκανα και είναι λάθος! Αδύνατο να δουλεύεις και στην EuroLeague και στην Εθνική ομάδα»
i

© EuroLeague

Μακσβίτις: «Το έκανα και είναι λάθος! Αδύνατο να δουλεύεις και στην EuroLeague και στην Εθνική ομάδα»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:48 - 12.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:54 - 12.01.2024

Αποχώρησε από τον πάγκο της Ζαλγκίρις και παραμένει ομοσπονδιακός τεχνικός της Λιθουανίας. Και τώρα, από... απόσταση, ο Κάζις Μακσβίτις αντιλαμβάνεται πως αυτός ο διπλός ρόλος για έναν προπονητή είναι μία διαδρομή που δεν θα επέλεξε ξανά.

Ο Κάζις Μακσβίτις ανέλαβε την Ζαλγκίρις πριν ξεκινήσει η σεζόν 2022-23. Στο τέλος της, η ομάδα του Κάουνας είχε κατακτήσει δύο εγχώριους τίτλους, ενώ προκριθεί στα Play Offs της EuroLeague

Ακολούθως, ο Λιθουανός τεχνικός επέλεξε να αποδεχθεί την πρόταση της ομοσπονδίας για να αναλάβει και την αγωνιστική διαχείριση της εθνικής ομάδας, την οποία και καθοδήγησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023

Τώρα, η μόνη του εργασία αφορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, καθώς προσφάτως απολύθηκε από την Ζαλγκίρις και αντικαταστάθηκε από τον Αντρέα Τρινκιέρι. Και το γεγονός αυτό δεν τον απογοητεύσει. Ίσα ίσα που θεωρεί πως είναι καλύτερα έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα. 

«Δεν έχω σκοπό ποτέ ξανά να δουλέψω ως προπονητής σε σύλλογο, όσο είμαι ο τεχνικός της εθνικής ομάδας», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση ότι αυτός θα είναι στον πάγκο της Λιθουανίας για τους αγώνες των «παραθύρων» εν όψει EuroBasket 2025

Και μάλιστα έδωσε μία συμβουλή της... διπλής απασχόλησης σε όσους συναδέλφους του επιλέξουν αυτή τη διαδρομή. «Αν κάποιος προπονητής μιας ομάδας ρωτήσει την άποψή μου στο μέλλον για το αν θα πρέπει να αποδεχθεί και πρόταση της εθνικής, τότε θα του πω πως καλύτερα θα είναι να επιλέξει τη μία από τις δύο δουλειές», πρόσθεσε και μιλάει εκ πείρας. 

H γκρίνια του Μάικ Τζέιμς για τη διαιτησία και την... σπρωξιά του Αντετοκούνμπο
EUROLEAGUE

11:46 - 12.01.2024

H γκρίνια του Μάικ Τζέιμς για τη διαιτησία και την... σπρωξιά του Αντετοκούνμπο

Ο Μάικ Τζέιμς αφού πρώτα παραδέχθηκε πως «ο Παναθηναϊκός μας κλώτσησε στον πισινό», ακολούθως ξεκίνησε να εκφράζεται με έντονα παράπονα για τη διαιτησία. Θεωρεί πως δεν τον σέβονται και πως ο Κώστας Αντετοκούνμπο του έκανε αντιαθλητικό φάουλ πριν δεχθεί τάπα από τον Τζέριαν Γκραντ.

«Είναι πολύ δύσκολο, κάποιες φορές αδύνατο να αντέξεις και τα δύο project», εξήγησε, πόσο μάλλον αν ο οργανισμός ανήκει στο επίπεδο της EuroLeague και η εθνική ομάδα έχει μία τεράστια παράδοση στο μπάσκετ όπως η Λιθουανία. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Μπασκόνια - Ολυμπιακός και όλη τη δράση της Παρασκευής

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!