Σκηνές από το... μέλλον: Η Κέιτλιν Κλαρκ έστειλε μήνυμα κυριαρχίας σε όλο το WNBA

Κέιτλιν Κλαρκ

i

@Photo by Gregory Shamus/Getty Images

Σκηνές από το... μέλλον: Η Κέιτλιν Κλαρκ έστειλε μήνυμα κυριαρχίας σε όλο το WNBA

Χρήστος Τσάλτας 09:03 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:56 - 18.05.2024

Στην πρώτη -έστω και ανεπίσημη- εμφάνισή της ως παίκτρια του WNBA η Κέιτλιν Κλαρκ έδειξε πως δεν θεωρείται τυχαία το απόλυτο next big thing του παγκόσμιου μπάσκετ, χαρίζοντας μια μοναδική παράσταση.

Την ώρα που στο Τέξας τα Playoffs του ΝΒΑ βρίσκονταν σε εξέλιξη, με τους Ντάλας Μάβερικς να αντιμετωπίζουν τους Λος Άντζελες Κλίπερς, στο Game 6 της σειράς, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά, στο Άρλινγκτον, έλαβε χώρα ένα παιχνίδι με ξεχωριστή σημασία που αποτέλεσε talk of the town.

Οι Ντάλας Ουίνγκς αντιμετώπισαν τις Ιντιάνα Φίβερ, σε ένα παιχνίδι που ήταν το πρώτο -έστω και ανεπίσημο- της Κέιτλιν Κλαρκ στα παρκέ του WNBA. Το νο.1 του φετινού ντραφτ της λίγκας αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στο χώρο του μπάσκετ, αυτή τη στιγμή, με τον ντόρο γύρω από το όνομά της να είναι τεράστιος και τις προσδοκίες για μια λαμπρή καριέρα ακόμα πιο μεγάλες.

Στο πρώτο παιχνίδι της με την ομάδα της Ιντιάνα φρόντισε να δείξει πως έχει όλα αυτά τα στοιχεία που μπορούν να συντηρήσουν τον ντόρο γύρω από το όνομά της. Διότι στο παιχνίδι αυτό μέτρησε 21 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 5 τρίποντα, δείχνοντας ορεξάτη. Μάλιστα από το πρώτο μέρος είχε ξεδιπλώσει την ποιότητά της, με 16 πόντους και 4 τρίποντα, κάνοντας άπαντες να την αποθεώσουν.

Το αποτέλεσμα όμως δεν ήταν η νίκη, καθώς οι Ουίνγκς επικράτησαν με 79-76 χάρη σε τρίποντο της Αρίκε Ογκουνμπουάλε λίγο πριν από το τέλος, σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του. Το τελικό αποτέλεσμα όμως μικρή σημασία έχει σε αγώνα pre-season, με την παρουσία της Κλαρκ να αποτελεί την απόλυτη είδηση της βραδιάς.

Δείτε την εμφάνιση της χαρισματικής γκαρντ, που έδειξε από την πρώτη στιγμή πως έχει όλα τα φόντα για να κυριαρχήσει στα παρκέ.