Η Κέιτλιν Κλαρκ «συστήθηκε» στο WNBA με... double double που δεν φανταζόταν

Κέιτλιν Κλαρκ

i

@Photo by M. Anthony Nesmith/Icon Sportswire via Getty Images

Η Κέιτλιν Κλαρκ «συστήθηκε» στο WNBA με... double double που δεν φανταζόταν

Χρήστος Τσάλτας 09:23 - 15.05.2024 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 29.05.2024

Στην πρώτη παρουσία της στα παρκέ του WNBA η Κέιτλιν Κλαρκ είχε καλές και κακές στιγμές, τελειώνοντας την αναμέτρηση με ένα double double που δεν θα ήθελε να θυμάται.

Παρά το γεγονός πως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τα playoffs του ΝΒΑ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, το γεγονός της βραδιάς ήταν άλλο. Το ντεμπούτο μιας παίκτριας που έχει κάνει το WNBA το απόλυτο talk of the town στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Κέιτλιν Κλαρκ πάτησε το πόδι της στα παρκέ της κορυφαίας λίγκας του μπάσκετ γυναικών στον κόσμο και το ενδιαφέρον γύρω από την πρώτη παρουσία της ήταν τεράστιο.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως η έδρα των Connecticut Sun, στην οποία έκανε ντεμπούτο η απόφοιτη του Iowa με τις Indiana Fever, ήταν κατάμεστη και το μέσο εισιτήριο κόστιζε 103 δολάρια, όταν στα υπόλοιπα παιχνίδια της ομάδας από τη Νέα Αγγλία η τιμή έφτανε -μετά βίας- στα 17 δολάρια. Το hype ήταν τεράστιο και όλοι περίμεναν με το... καλημέρα πως η CC22 θα κυριαρχούσε.

Στην πράξη όμως δεν συνέβη αυτό. Διότι στην αναμέτρηση του Mohegan Sun Arena οι «ήλιοι» κατάφεραν να φτάσουν σε μια πολύ άνετη νίκη με 92-71, έχοντας για πρωταγωνίστρια την Αλίσα Τόμας, που μέτρησε 13 πόντους, 10 ριμπάουντ και 13 ασίστ. Το αποτέλεσμα, αλλά και η ανωτερότητα των παικτριών της Στέφανι Ουάιτ κατάφεραν να επισκιάσουν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο της Κλαρκ.

Η νεαρή γκαρντ στα 32 λεπτά που έμεινε στο παρκέ μέτρησε 20 πόντους με 5/15 σουτ, ενώ είχε και 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 10 λάθη, με την εμφάνισή της να δείχνει πως έχει ακόμα αρκετά να μάθει μέχρι να εδραιώσει την παρουσία της ανάμεσα στις κορυφαίες παίκτριες της λίγκας.

Σε πρώτη φάση πάντως, η Κλαρκ άφησε υποσχέσεις για το μέλλον, με το δεύτερο παιχνίδι της στο WNBA να είναι σε δύο μέρες (17/05) κόντρα στις περσινές φιναλίστ της λίγκας, τις New York Liberty, με το match up κόντρα στην Σαμπρίνα Ιονέσκου να είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.