Το πολιτισμικό σοκ του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ: Από το Spectrum Center των 17 χιλιάδων θέσεων στο Λαύριο των 1.700 θέσεων

Το πολιτισμικό σοκ του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ: Από το Spectrum Center των 17 χιλιάδων θέσεων στο Λαύριο των 1.700 θέσεων

Χρήστος Τσάλτας 20:18 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 19.05.2024

Ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ επέστρεψε στα παρκέ, έπειτα από απουσία σχεδόν ενός χρόνου, με το τελευταίο παιχνίδι του να μην έχει καμία σχέση με όσα έζησε το απόγευμα του Σαββάτου ως παίκτης του ΠΑΟΚ.

Καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας το ελληνικό μπάσκετ -και όχι μόνο- κινήθηκε στους ρυθμούς του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ. Ο Αμερικανός γκαρντ μετακόμισε στον ΠΑΟΚ ως το τέλος της σεζόν, σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση σε όλο τον πλανήτη. Πρόκειται άλλωστε για έναν παίκτη του υψηλότερου επιπέδου, που μετράει 19 πόντους μέσο όρο στην καριέρα του στο ΝΒΑ.

Από τη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό της ομάδας του Στάθη Νεραντζάκη και τέθηκε στη διάθεση του Έλληνα προπονητή όλοι περίμεναν το ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Αυτό ήταν προγραμματισμένο για το απόγευμα του Σαββάτου, κόντρα στο Λαύριο, στο κλειστό της Λαυρεωτικής.

Η 6η Απριλίου ήταν μια μέρα ξεχωριστή για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, αλλά και τον ίδιο τον KPJ, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μέσα από την παρουσία του στην Stoiximan Basket League και το παιχνίδι κόντρα στο Λαύριο.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως το τελευταίο παιχνίδι του χρονολογείται σχεδόν έναν χρόνο πριν. Πιο συγκεκριμένα, στις 7 Απριλίου του 2023 και την αναμέτρηση των Χιούστον Ρόκετς κόντρα στους Σάρλοτ Χόρνετς, στο Spectrum Center της Βόρειας Καρολίνας.

Στο παιχνίδι αυτό οι «ρουκέτες» έφτασαν στη νίκη με 112-109, σε μια αναμέτρηση που ο 24χρονος γκαρντ μέτρησε 26 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 7/13 σουτ, δείχνοντας το δρόμο στην ομάδα του Τέξας προς την 21η νίκη της στην regular season.

Όλα αυτά σε ένα γήπεδο υπερσύγχρονο, που είναι στα πρότυπα του ΝΒΑ, πληροί όλες τις ανέσεις και τις προδιαγραφές για αγώνες του υψηλότερου επιπέδου και αποτελεί μια από τις πιο όμορφες αρένες στις ΗΠΑ.

Η επιστροφή του Πορτερ στη δράση έγινε σε ένα περιβάλλον αρκετά διαφορετικό. Το κλειστό της Λαυρεωτικής είναι ένα από τα πιο μικρά, σε χωρητικότητα, γήπεδα στην Ελλάδα, καθώς μετράει 1.700 καθίσματα, ενώ ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην πόλη της νότιας Αττικής ταξίδεψε με λεωφορείο, την ώρα που το ταξίδι των Ρόκετς στην Σάρλοτ έγινε με πτήση τσάρτερ.

Αναμφίβολα το πολιτισμικό σοκ ήταν μεγάλο για τον χαρισματικό άσο, που στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα μέτρησε 14 πόντους 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη, αλλά και 5/14 σουτ, στην ήττα της ομάδας του με 89-85 κόντρα στην ομάδα του Κώστα Μέξα.