Νεραντζάκης: «Ο Πόρτερ δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό και αυτό φάνηκε»

Στάθης Νεραντζάκης

Νεραντζάκης: «Ο Πόρτερ δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό και αυτό φάνηκε»

Sportal newsroom 19:30 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 07:32 - 29.05.2024

Ο Στάθης Νεραντζάκης αναφέρθηκε στην εικόνα του ΠΑΟΚ στην άμυνα, απέναντι στο Λαύριο και υπογράμμισε πως ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό.

O ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα, στη διαδικασία των playouts, καθώς γνώρισε την ήττα στο Λαύριο, κόντρα στην ομάδα του Κώστα Μέξα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν σε όλη τη διάρκεια αλλά δεν κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Ο Στάθης Νεραντζάκης μίλησε με το πέρας του αγώνα και αναφέρθηκε στην εικόνα της ομάδας του στην άμυνα, υπογραμμίζοντας πως ο Κέβιν Πορτερ τζούνιορ δεν έχει ακόμα αγωνιστικό ρυθμό.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε: «Καθοριστική ήταν η αμυντική προσέγγιση στο παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια. Στο τέλος αλλάξαμε λίγο την τακτική μας και παίξαμε πιο επιθετικά. Δώσαμε τα πάντα στο Λαύριο και αυτός ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που έφερε τη νίκη.

Ήρθε ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας, το γνωρίζουν όλοι. Δεν είχε αγωνστικό ρυθμό και φάνηκε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Έχει την ποιότητα να μας δώσει αυτά που θέλουμε στα επόμενα παιχνίδια και να φέρει αυτό που θέλει να κάνει».

Στη συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΟΚ Στάθης Νεραντζάκης στη συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε: «Θα ήθελα πρώτα να δώσουμε συγχαρητήρια στον Σταύρο Σχίζα για τη γέννηση της κόρης του. Να είναι καλότυχη και να τη δουν όπως επιθυμούν. Όσον αφορά στο παιχνίδι, αν και δε θέλω να ψάχνω για δικαιολογίες, ο τραυματισμός του Σταύρου Σχίζα μας πλήγωσε πάρα πολύ, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Έχουμε πάρα πολλές ελλείψεις, που μας αναγκάζουν να αλλάζουμε τα πλάνα μας, να ψάχνουμε άλλα σχήματα, άλλα rotation. Ήταν ένα σημείο που μας επηρέασε όπως και η απουσία του Φρίντρικσον στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Για άλλη μια φορά αμυντικά δεν παρουσιαστήκαμε όπως πρέπει. Ο αντίπαλός μας είχε καταπληκτικό ποσοστό στα τρίποντα, 13/26 αλλά αυτό δε λέει κάτι. Αυτό που είχαμε πει και από το προηγούμενο ματς, να παίζουμε κάθε άμυνα σαν να είναι η τελευταία κατοχή και να μην αφήνουμε τον αντίπαλο να κάνει αυτό που θέλει, δε το κάναμε, εκτός από την τελευταία περίοδο, που ήδη είχαμε μείνει αρκετά πίσω. Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να συνεχίσουμε, έχουμε άλλα τρία παιχνίδια, δύο στην έδρα μας και θα παλέψουμε για το στόχο να μπούμε στα πλέι οφ.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ που ήρθε στο γήπεδο, ήταν μαζική η παρουσία τους, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να τους ανταμείψουμε με μια νίκη. Ελπίζουμε να το κάνουμε στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι και ελπίζουμε να γεμίσει το γήπεδό μας. Για τον Πόρτερ δεν χρειάζεται εγώ να πω τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του ή τι κάνει στο παρκέ. Ήταν ξεκάθαρη η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, έχει να παίξει ένα χρόνο επίσημο παιχνίδι. Σίγουρα στα επόμενα παιχνίδια θα είναι καλύτερος και θα κάνει αυτό που ξέρει και με τη βοήθειά του θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο των πλέι οφ».