Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ, η πρεμιέρα: Αυτά έκανε στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ

Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ

Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ, η πρεμιέρα: Αυτά έκανε στο ντεμπούτο του με τον ΠΑΟΚ

Χρήστος Τσάλτας 19:14 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:16 - 16.05.2024

Ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ έκανε ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, απέναντι στο Λαύριο, με την πρεμιέρα του να αποτελεί το απόλυτο talk of the town της ημέρας.

Από την πρώτη στιγμή όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα επάνω του. Ο Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ ήταν το απόλυτο talk of the town στο ελληνικό -και όχι μόνο- μπάσκετ, έπειτα από τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ. Η πρώτη του εμφάνιση με τον «δικέφαλο του Βορρά» αποτέλεσε την είδηση της ημέρας, καθώς την δική του εμφάνιση περίμεναν άπαντες με τεράστια ανυπομονησία.

Η πρώτη εμφάνιση με την ασπρόμαυρη φανέλα έμελλε να γίνει σε ένα γήπεδο μακριά από τη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα, το Λαύριο. Στο κλειστό της Λαυρεωτικής ο KPJ φόρεσε για πρώτη φορά την ασπρόμαυρη στολή για να μπει στη... μηχανή της ομάδας του Στάθη Νεραντζάκη.

Κατά την παρουσίαση των δύο ομάδων γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό της Λαυρεωτικής. Τόσο από φίλους του ΠΑΟΚ, που ταξίδεψαν στη Νότια Αττική, όσο και από φίλους των γηπεδούχων, που βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

Το ενδιαφέρον άλλωστε από την πρώτη στιγμή ήταν τεράστιο για την παρουσία του χαρισματικού γκαρντ.

Ο Στάθης Νεραντζάκης μάλιστα του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης με το... καλημέρα. Αυτό γιατί τον έριξε στην αρχική πεντάδα των «ασπρόμαυρων», δίπλα στους Φρίντρικσον, Σχίζα, ΜακΝις και Άλστον, σε μια άκρως αθλητική και γεμάτη μέγεθος πεντάδα. Η παρουσία του πρώην άσου των Χιούστον Ρόκετς, όμως, με τον αριθμό 77 ήταν αυτή που δέσποζε.

Από το ξεκίνημα έδειξε διάθεση να βοηθήσει. Πήρε το πρώτο σουτ του αγώνα, το οποίο ήταν άστοχο. Στην επόμενη φάση όμως έδειξε την ικανότητά του. Κέρδισε φάουλ από τον Φλάτεν και μετρώντας 1/2 βολές άνοιξε λογαριασμό στο ελληνικό πρωτάθλημα με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Παρ' όλα αυτά στο πρώτο μέρος κυμάνθηκε σε χαμηλές πτήσεις, διότι στα περίπου 11 λεπτά που έμεινε στο παρκέ κατά τη διάρκεια του πρώτου 20λεπτου μέτρησε μόλις 1 πόντο με 1/2 βολές, την ώρα που είχε 0/5 σουτ. Παράλληλα πρόσθεσε στο διάστημα αυτό 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη, σε ένα διάστημα που ήταν φανερό πως.... έψαχνε τα πατήματά του στο κλειστό της Λαυρεωτικής, ενώ δεν έβρισκε διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ακόμα ένα άστοχο σουτ, όμως στην επόμενη φάση πόσταρε τον Μάρκους Θόρντον και τον νίκησε κατά κράτος, για το πρώτο εύστοχο σουτ του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όπου κέρδισε και φάουλ. Από εκείνο το σημείο ανέβασε την απόδοσή του. Έτρεξε το γήπεδο, μοίρασε τη μπάλα, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί.

Διότι χάρισε και ένα highlight με μια εντυπωσιακή πτήση προς το καλάθι της ομάδας του Κώστα Μέξα.

Στο τέλος της τρίτης περιόδου το κοντέρ έγραψε 6 πόντους με 2/8 σουτ, 2/3 βολές, αλλά και 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη, έχοντας ένα διάστημα που πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό για την ομάδα του ώστε να επιβάλλει το παιχνίδι της.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο προσπάθησε να δώσει ώθηση στην ομάδα του, σε ένα σημείο που ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει «κολλήσει» στην επίθεση. Παρά την παρουσία του όμως η άμυνα του Μάρκους Θόρντον ήταν αποτελεσματική, οδηγώντας τον σε κακές επιλογές. Μία εκ των οποίων μάλιστα έφερε την τάπα του άσου του Λαυρίου στον πρώην NBAer.

Σε κρίσιμο σημείο το πρώτο τρίποντο του Αμερικανού από την κορυφή έγραψε το 81-74 και μείωσε τη διαφορά, δείχνοντας πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του. Επιθετικά έδωσε λύσεις από εκείνο το σημείο και βοήθησε την ομάδα του να ανεβάσει την απόδοσή της και να πλησιάσει. Όμως στο φινάλε δεν αρκούσε η δική του ανοδική παρουσία.

Στα περίπου 26 λεπτά που έμεινε στο παρκέ το κοντέρ έγραψε 14 πόντους, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 5 λάθη, αλλά και 5/14 σουτ με 2/3 βολές, συγκεντρώνοντας 9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Η παρουσία του όμως δεν ήταν αρκετή, με το Λαύριο να επικρατεί με 89-85 του ΠΑΟΚ στο φινάλε.