Ο Γκάρλαντ δεν άφησε τους Καβαλίερς αβοήθητους και ισοφάρισαν τη σειρά με τους Νικς (vid)

Γκάρλαντ, Μίτσελ και Άλεν

i

photo by Jason Miller / Getty Images

Ο Γκάρλαντ δεν άφησε τους Καβαλίερς αβοήθητους και ισοφάρισαν τη σειρά με τους Νικς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 07:44 - 19.04.2023 / Ανανεώθηκε: 07:44 - 19.04.2023

O 23χρονος All-Star, Ντάριους Γκάρλαντ είχε 32 πόντους, 7 ασίστ και οδήγησε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στη νίκη με 107-90. Η σειρά ήρθε σε ισορροπία, οι Νικς έχουν... κλέψει το πλεονέκτημα έδρας και πάνε στη Νέα Υόρκη για το επόμενο (δύσκολο) βήμα.

Στο πρώτο παιχνίδι, ένας από τους λόγους που οι Καβαλίερς απέτυχαν και έχασαν από τους Νικς το πλεονέκτημα έδρας, ήταν η... υποτονικότητα του Ντάριους Γκάρλαντ. Η σύμπτωση δεν επαναλήφθηκε, άρα... παύει να είναι σύμπτωση, με τον 23χρονο All-Star να απαντάει με 32 πόντους και 7 ασίστ στο δεύτερο παιχνίδι με τους Νικς, να προσφέρει στην ομάδα του τη νίκη με 107-90 και να ισοφαρίζει τη σειρά σε 1-1. 

«Αυτός είναι ο Ντάριους που όλοι ξέρουμε», είπε ο συμπαίκτης του Ντόνοβαν Μίτσελ μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο ίδιος πάντως, δεν χρειάστηκε να πιέσει τον εαυτό του αυτή τη φορά. Στο πρώτο ματς είχε 38 πόντους, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά, τώρα το παιχνίδι εξελίχθηκε σε... εύκολη υπόθεση για τους Ιππότες και αυτός αφιερώθηκε στο να κάνει πιο εύκολο το έργο των συμπαικτών του. Είχε βέβαια 17 πόντους, αλλά οι 13 τελικές του πάσες ήταν αυτές που έκαναν τη διαφορά. 

Οι Σέλτικς χωρίς προβληματισμούς έκαναν το 2-0 κόντρα στους Χοκς (vid)
NBA

07:28 - 19.04.2023

Οι Σέλτικς χωρίς προβληματισμούς έκαναν το 2-0 κόντρα στους Χοκς (vid)

O Τζέισον Τέιτουμ με 29 πόντους και ο Ντέρικ Ουάιτ με 26, οδήγησαν τους Μπόστον Σέλτικς στη νίκη με 119-106 επί των Χοκς και έκαναν το δεύτερο βήμα προς τους ημιτελικούς της Ανατολής. Χρειάζονται άλλα δύο και η σειρά πλέον μεταφέρεται στην Ατλάντα.

Στο σκοράρισμα τον Γκάρλαντ ακολούθησε ο Καρίς Λαβέρτ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και έμεινε στο παρκέ τα περισσότερα λεπτά (39'51'') από οποιονδήποτε άλλο συμπαίκτη του. Σε αυτό το διάστημα είχε 24 πόντους

Για την ομάδα της Νέας Υόρκη, που επιστρέφει στο Madison για τα επόμενα δύο παιχνίδια της σειρά του πρώτου γύρου, ο Τζούλιους Ραντλ είχε 22 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Τζέιλεν Μπράνσον πρόσθεσε 20 πόντους, 6 ασίστ και 4 κλεψίματα. Οι δυο τους είναι η κινητήριος δύναμη για τους Νικς, που μετά το δεύτερο παιχνίδι, αντιλαμβάνονται πως πρέπει να βρουν και μία τρίτη πηγή που θα προσφέρει πόντους με συνέπεια. Ο Αρ Τζέι Μπάρετ και ο Ιμάνιουελ Κουίκλι μπορούν να παίξουν αυτόν τον ρόλο, αλλά προς το παρόν απέχουν από το να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στους Καβς.