Σέλτικς έτοιμοι για πρόκριση, «άλωσαν» ξανά το Κλίβελαντ

Τζέισον Τέιτουμ

i

@Photo by Nick Cammett/Getty Images

Σέλτικς έτοιμοι για πρόκριση, «άλωσαν» ξανά το Κλίβελαντ

Χρήστος Τσάλτας 04:28 - 14.05.2024 / Ανανεώθηκε: 09:30 - 29.05.2024

Για ακόμα ένα παιχνίδι στο Οχάιο, οι Μπόστον Σέλτικς παρουσιάστηκαν σοβαροί, εκμεταλλεύτηκαν την σημαντική απουσία του Ντόνοβαν Μίτσελ και επικράτησαν ξανά των Κλίβελαντ Καβαλίερς με 109-102, κάνοντας το 3-1 στη σειρά.

Το Game 4 της σειράς ανάμεσα σε Μπόστον Σέλτικς και Κλίβελαντ Καβαλίερς, στο Rocket Mortgage FieldHouse ήταν το πιο οριακό παιχνίδι της σειράς. Με δεδομένο πως οι «Κέλτες» πήραν πίσω το break του Game 2, είχαν ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας και ήθελαν να το κεφαλαιοποιήσουν με νέα νίκη μακριά από το TD Garden.

Ο βαθμός δυσκολίας για τους Καβς ήταν ακόμα πιο υψηλός αυτή τη φορά, καθώς ο Ντόνοβαν Μίτσελ, ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του Τζέι Μπι Μπίκερσταφ στα φετινά playoffs, ήταν εκτός με πρόβλημα τραυματισμού, μαζί με τον Τζάρετ Άλεν, σε μια συνθήκη που αποδυνάμωνε σημαντικά την ομάδα του Οχάιο, η οποία ήθελε να τα παίξει όλα για όλα για την ισοφάριση.

Στο τέλος η ομάδα που χαμογέλασε ήταν αυτή του Τζόε Μαζούλα. Οι Σέλτικς έφεραν στα μέτρα τους το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά, όταν και πήραν το προβάδισμα, το οποίο δεν έχασαν καμία στιγμή, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων. Μάλιστα λίγο πριν από το τέλος και παρά την προσπάθεια των Μόμπλεϊ και ΛεΒέρτ να μειώσουν στους 5 (97-102), ένα μεγάλο τρίποντο του Τζέιλεν Μπράουν, 1:07 για το τέλος του αγώνα ουσιαστικά «τελείωσε» κάθε ελπίδα των γηπεδούχων για το μεγάλο come back.

Οι Σέλτικς κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, έκαναν το 2Χ2 στο Κλίβελαντ και πλέον προηγούνται με 3-1 στη σειρά και στο Game 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/05, 2:00 ώρα Ελλάδας) έχουν την ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά, στο «σπίτι» τους, το TD Garden και να περιμένουν την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Νιου Γιορκ Νικς - Ιντιάνα Πέισερς, για τους τελικούς της Ανατολής. Στους οποίους θα βρεθούν για τρίτη διαδοχική σεζόν και τέταρτη τα τελευταία 5 χρόνια.

Ο Τζέισον Τέιτουμ έκανε σπουδαία πράγματα για ακόμα ένα παιχνίδι για την ομάδα της Μασαχουσέτης. Ο JT οδήγησε τους συμπαίκτες του εκ του ασφαλούς, με το κοντέρ να γράφει 33 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 11/25 σουτ. Δεν ήταν μόνος, καθώς ο Τζέιλεν Μπράουν ακολούθησε με 27 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Τζρου Χόλιντεϊ έδωσε πολύτιμες λύσεις με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 6/11 σουτ.

Στην αντίπερα όχθη και με την απουσία του Ντόνοβαν Μίτσελ να... πονάει, οι Καβαλίερς είχαν για πρώτο βιολί τον Ντάριους Γκάρλαντ με 30 πόντους και 7 ασίστ, αλλά και 12/27 σουτ, με τον Έβαν Μόμπλεϊ να ακολουθεί με 19 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ είχε ο Μαξ Στρους.

Τα 12λεπτα: 30-37, 57-62, 78-88, 102-109.