Η γέννηση ενός θρύλου...

Κόμπι Μπράιαντ

i

©FIBA / Twitter

Η γέννηση ενός θρύλου...

Νίκος Καλαμπάκας 11:10 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 11:10 - 23.08.2023

Σαν σήμερα το 1978 γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που πάτησαν τα παρκέ του ΝΒΑ. Το όνομά του ήταν Κόμπι Μπράιαντ και το αποτύπωμά του στο μπάσκετ θα παραμείνει για πάντα ανεξίτηλο...

Για τους λάτρεις του ΝΒΑ η 23η Αυγούστου είναι σημαντική ημέρα, αφού το 1978, ο πλανήτης υποδέχθηκε έναν από τους μεγαλύτερους σταρ της κορυφαίας λίγκας στον κόσμο. Το όνομά του ήταν Κόμπι Μπράιαντ, το αποτύπωμά του στο άθλημα παραμένει ακόμα και σήμερα αναλοίωτο, την ώρα που ο ίδιος έφυγε για το μακρύ ταξίδι το 2020.

Γεννημένος το 1978 στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, η μεταμόρφωση του Κόμπι από έναν νεαρό, επίδοξο μπασκετμπολίστα σε έναν παγκόσμιο σούπερ σταρ είναι μια εμπνευσμένη ιστορία ταλέντου, αποφασιστικότητας και αδυσώπητης σκληρής δουλειάς. Ωστόσο, αυτό που μπορεί να μην γνωρίζουν πολλοί είναι ο απίστευτος αγώνας που κρύβεται πίσω από την λουστραρισμένη πρόσοψη αυτού του θρύλου του μπάσκετ.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του Μπράιαντ

Η αγάπη του Κόμπι για το μπάσκετ φάνηκε από πολύ μικρή ηλικία. Ο γιος του Τζο Μπράιαντ, βυθίστηκε στον κόσμο του μπάσκετ από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Εξέλιξε τις δεξιότητές του στα γήπεδα της Ιταλίας, όπου ο πατέρας του έπαιζε επαγγελματικά, και γρήγορα απέκτησε τη φήμη του θαυμαστού ταλέντου.

Τα χρόνια του Μέριον: Μια ματιά στο μελλοντικό αστέρι του αθλητισμού

Το 1992, ο Κόμπι και η οικογένειά του επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και γράφτηκε στο Λύκειο Lower Merion στην Πενσυλβάνια. Παρά το αναμφισβήτητο ταλέντο του, ο Κόμπι αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό και οι άνθρωποι που τον παρακολουθούσαν είχαν αμφιβολίες για το αν ένας παίκτης γυμνασίου θα μπορούσε να κάνει το άλμα στο ΝΒΑ. Απάντησε σε αυτές τις αμφιβολίες με μια ακλόνητη εργασιακή ηθική, ξοδεύοντας αμέτρητες ώρες εξάσκησης και τελειοποίησης του παιχνιδιού του.

Το ντραφτ του ΝΒΑ του 1996

Στο ντραφτ του ΝΒΑ το 1996, ο Κόμπι Μπράιαντ επιλέχθηκε από τους Σάρλοτ Χόρνετς στο νούμερο 13, αλλά ανταλλάχθηκε αμέσως στους Λος Άντζελες Λέικερς, όπου θα περνούσε ολόκληρη την 20ετή καριέρα του.

Η κληρονομιά του Κόμπι Μπράιαντ

Ο Κόμπι Μπράιαντ αποσύρθηκε από το επαγγελματικό μπάσκετ μετά τη σεζόν 2015-2016, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά που περιλαμβάνει πέντε πρωταθλήματα NBA, δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και πολλές ατομικές διακρίσεις.

Ο Γκασόλ εξήγησε πως «δεν θα ήμουν εδώ αν δεν σε είχα γνωρίσει» και αναφερόταν στον Κόμπι Μπράιαντ (vid)
NBA

10:12 - 13.08.2023

Ο Γκασόλ εξήγησε πως «δεν θα ήμουν εδώ αν δεν σε είχα γνωρίσει» και αναφερόταν στον Κόμπι Μπράιαντ (vid)

Εξήγησε αναλυτικά όλους τους λόγους που τον τοποθέτησαν στο υψηλό επίπεδο, τον έκαναν πρωταθλητή και ανέπτυξαν το παιχνίδι και το μυαλό του. Όλα αυτά τα προσέφερε στον Πάου Γκασόλ ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ και στην ομιλία του Ισπανού τη μέρα που μπήκε στο Hall of Fame δεν μπορούσε παρά να πει την αλήθεια!

Το νήμα της ζωής του Kobe κόπηκε απότομα τον Ιανουάριο του 2020 όταν μαζί με την κόρη του Γιάννα και άλλους επτά, σκοτώθηκαν σε συντριβή ελικοπτέρου στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια. Ο κόσμος θρήνησε για την απώλεια ενός θρύλου του μπάσκετ και μιας αγαπημένης φιγούρας του οποίου ο αντίκτυπος ξεπερνά την αθλητική βιομηχανία...