Ο Γκασόλ εξήγησε πως «δεν θα ήμουν εδώ αν δεν σε είχα γνωρίσει» και αναφερόταν στον Κόμπι Μπράιαντ (vid)

Πάου Γκασόλ

i

© photo by Mike Lawrie / Getty Images / Ideal Images

Ο Γκασόλ εξήγησε πως «δεν θα ήμουν εδώ αν δεν σε είχα γνωρίσει» και αναφερόταν στον Κόμπι Μπράιαντ (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 10:12 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:15 - 13.08.2023

Εξήγησε αναλυτικά όλους τους λόγους που τον τοποθέτησαν στο υψηλό επίπεδο, τον έκαναν πρωταθλητή και ανέπτυξαν το παιχνίδι και το μυαλό του. Όλα αυτά τα προσέφερε στον Πάου Γκασόλ ο αείμνηστος Κόμπι Μπράιαντ και στην ομιλία του Ισπανού τη μέρα που μπήκε στο Hall of Fame δεν μπορούσε παρά να πει την αλήθεια!

Η τάξη του 2023 που εισήλθε στο Hall of Fame του Αμερικάνικου μπάσκετ είχε πολύ έντονη ευρωπαϊκή αύρα. Ένας Γερμανός, ένας Ισπανός και ένας Γάλλος πέρασαν το κατώφλι της ιστορίας και από θαυμαστοί παίκτες με απίστευτα κατορθώματα στο βιογραφικό του πλέον λογίζονται ως ζωντανοί θρύλοι. Ο Ντιρκ Νοβίτζκι, ο Πάου Γκασόλ και ο Τόνι Πάρκερ έζησαν μία τρομερή εμπειρία σε μία τιμητική, αλλά και συγκινητική ατμόσφαιρα. 

Ο καθένας θυμήθηκε τα... δικά του και όλοι τους είχαν παραπάνω από έναν λόγο για να είναι περήφανοι. Ο Ντουέιν Ουέιντ, ο οποίος και αυτός έζησε ανάλογη στιγμή, μίλησε για τον πατέρα του, ο Γκρεγκ Πόποβιτς για την μεγάλη πορεία ζωής και η Μπέκι Χάμον για τις δυσκολίες και για τις χαρές. Ο Πάου Γκασόλ αφιέρωσε τα πάντα στον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ. Επικεντρώθηκε σε αυτόν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και εξέφρασε για μία ακόμα φορά την θλίψη του για την μεγάλη απώλεια, αλλά και την τιμή του που τον συνάντησε και συνεργάστηκε μαζί του. 

«Θυμάμαι ακριβώς τη μέρα που έγινα ανταλλαγή στους Λέικερς», είπε ο Ισπανός σέντερ, «ήταν 1η Φεβρουαρίου του 2008. Τότε ήταν που άλλαξε η ζωή και η καριέρα μου. Κάποιοι είχαν δυσαρεστηθεί από τη μετακίνησή μου στο Λ.Α., αλλά για μένα τελικά ήταν μία μεγάλη στιγμή. Εκεί γνώρισα τον άνθρωπο που ανέβασε το παιχνίδι μου όπως κανένας άλλος. Που μου έμαθε τι χρειάζεται κανείς για να κερδίζεις στο υψηλότερο επίπεδο. Που μου έδειξε πόσο σκληρά πρέπει να δουλέψεις και τι νοοτροπία πρέπει να έχεις για να είσαι ο κορυφαίος. Την δέσμευση που πρέπει να έχεις. Τι σήμαινε να είσαι ηγέτης», όλα αυτά και άλα πολλά που του... δίδαξε ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος μαζί με την κόρη του έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα της 26ης Ιανουαρίου του 2020. 

«Δεν θα ήμουν εδώ χωρίς εσένα αδελφέ μου. Εύχομαι όσο τίποτα να ήσουν εδώ εσύ και η Τζίτζι. Μου λείπεις και σε αγαπάω. Σε ευχαριστώ. Είμαι περήφανος που είμαι αδελφός σου και θείος για τις υπέροχες κόρες σου. Σας αγαπάω πάρα πολύ», κατέληξε ο 43χρονος σήμερα Γκασόλ.