Αλλαγή καριέρας για τον Μπομπ Μάιερς, ο τέως GM των Ουόριορς αναλαμβάνει ρόλο αναλυτή στην τηλεόραση
i

© photo by Ezra Shaw / Getty Images / Ideal Images

Αλλαγή καριέρας για τον Μπομπ Μάιερς, ο τέως GM των Ουόριορς αναλαμβάνει ρόλο αναλυτή στην τηλεόραση

Γιώργος Γαβριλάκης 09:37 - 12.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:45 - 12.08.2023

Ξεκίνησε την πορεία του στο ΝΒΑ ως ατζέντης, ακολούθως έγινε general manager σε μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της πρόσφατης ιστορίας (τους Ουόριορς του Γκόλντεν Στέιτ) και τώρα είναι έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο του αναλυτή για το τηλεοπτικό δίκτυο του ESPN.

Ο κύκλος του στο Γκόλντεν Στέιτ έκλεισε και ήταν δεδομένο ότι θα αποχωρήσει πολύ πριν το καλοκαίρι. Ο Μπομπ Μάιερς έκανε σπουδαία δουλειά ως General Manager των Ουόριορς, απέκτησε φήμη καθώς οργάνωσε και «ανοικοδόμησε» μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της πρόσφατης ιστορίας και όταν ολοκληρώθηκε το συμβόλαιό του αποχώρησε. Στη θέση του πλέον, στα κεντρικά γραφεία των Πολεμιστών βρίσκεται ο Μάικ Ντανλίβι Τζουνιορ, πρώην παίκτης της ομάδας και πλέον διοικητικό στέλεχος. 

Ο Μάιερς αρχικά είχε σκεφτεί να κάτσει στο... ταμείο ανεργίας για ένα χρονικό διάστημα, να ξεκουραστεί και να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, αλλά τελικά μία πρόταση του τηλεοπτικού δικτύου ESPN άνοιξε έναν νέο εργασιακό ορίζοντα γι' αυτόν. 

Σύμφωνα με τη New York Post ο 48χρονος απόφοιτος του UCLA, πρωταθλητής NCAA ως αθλητής με το κολέγιο της Καλιφόρνιας το 1995 και δύο φορές βραβευμένος ως κορυφαίος διοικητικός του ΝΒΑ (το 2015 και το 2017), πανηγύρισε τέσσερα πρωταθλήματα με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, είδε τον Στέφεν Κάρι να εξελίσσεται στον καλύτερο σουτέρ όλων των εποχών και τώρα αν ολοκληρωθεί η συμφωνία με το ESPN η δουλειά του θα είναι να λέει τη γνώμη του για το άθλημα που αγαπά. 

Στο πάνθεον της ιστορίας Πόποβιτς, Ουέιντ, Νοβίτσκι, Γκασόλ και Πάρκερ: Μπήκαν στο Basketball Hall of Fame (vids)
NBA

08:59 - 12.08.2023

Στο πάνθεον της ιστορίας Πόποβιτς, Ουέιντ, Νοβίτσκι, Γκασόλ και Πάρκερ: Μπήκαν στο Basketball Hall of Fame (vids)

Σπουδαία στιγμή για τους Γκρεγκ Πόποβιτς, Ντουέιν Ουέιντ, Ντιρκ Νοβίτσκι, Πάου Γκασόλ και Τόνι Πάρκερ, καθώς πέρασαν για πάντα στο Πάνθεον της μπασκετικής ιστορίας, καθώς εντάχθηκαν στο Hall of Fame με την τάξη του 2023.

Γενικά στο δημοφιλές τηλεοπτικό δίκτυο υπάρχουν αρκετές ανακατατάξεις σε επίπεδο εργατικού δυναμικού και ο Μπομπ Μάιερς είναι ένας από τους ανθρώπους που θέλουν να στηρίξουν πάνω τους το κομμάτι της ανάλυσης του ΝΒΑ, προορίζοντάς τον ως κεντρικό πρόσωπο στην εκπομπή Countdown.