Ο Ντουέιν Ουέιντ κάλεσε τον πατέρα του στο πάνελ για να τον τιμήσει και για να μπουν... μαζί στο Hall of Fame
i

© photo by Mike Lawrie / Getty Images

Ο Ντουέιν Ουέιντ κάλεσε τον πατέρα του στο πάνελ για να τον τιμήσει και για να μπουν... μαζί στο Hall of Fame

Γιώργος Γαβριλάκης 09:41 - 13.08.2023 / Ανανεώθηκε: 09:52 - 13.08.2023

Όταν κλήθηκε να μιλήσει για τα συναισθήματα που του δημιουργεί η είσοδός του στο μουσείο του μπάσκετ, ο Ντουέιν Ουέιντ απλώς ήθελε να τιμήσει τον πατέρα του και να μιλήσει γι' αυτόν. Του ζήτησε να σηκωθεί όρθιος και μετά τον κάλεσε να σταθεί δίπλα του για να δείξει πως μόνος του δεν θα βρισκόταν ποτέ σε αυτή τη θέση.

Αγωνίστηκε για 16 σεζόν στο ΝΒΑ, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τους Μαϊάμι Χιτ και αναμφισβήτητα τοποθετείται ψηλά στη λίστα με τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Ο Ντουέιν Ουέιντ από το 2003 μέχρι το 2019 έφτιαξε τον δικό του μύθο και τώρα που τιμήθηκε με την είσοδό του στο Hall of Fame (μαζί με τους Πάου Γκασόλ, Ντιρκ Νοβίτζκι, Τόνι Πάρκερ και Γκρεγκ Πόποβιτς) θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια κι αυτά είχαν καθοριστεί -σε μεγάλο βαθμό- από τον πατέρα του. 

Τον άνθρωπο δηλαδή, που έκανε τα πάντα για να προσφέρει στο γιο του μία πορεία μέχρι την κορυφή. Μεγαλώνοντας σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας και με τη μητέρα του, ΤζοΛίντα, να έχει προβλήματα εθισμού στα ναρκωτικά και μία παραβατική ζωή που την οδήγησε μέχρι και τη φυλακή, ο Ντουέιν Ουέιντ ο πρεσβύτερος, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανατροφή -αν και πριν μπει φυλακή η ΤζοΛίντα είχε την επιμέλειά του, αυτού της αδελφής του, αλλά και των δύο παιδιών της από τον πρώτο γάμο.

Τώρα, που ο πρώην σταρ του ΝΒΑ τιμήθηκε από το αμερικάνικο μπάσκετ και μπήκε στο... μουσείο του, το πρώτο πράγμα που έκανε στην ομιλία του ήταν να πει «μπαμπά, σε παρακαλώ σήκω όρθιος»

Διότι, ήθελε να αναφερθεί κυρίως σε αυτόν. Μάλιστα, τον κάλεσε δίπλα του στο πάνελ και σχεδόν δακρυσμένοι προσπάθησαν να μεταφέρουν κάποια από τα συναισθήματά τους. «Είμαστε στο Hall of Fame», είπε ο σταρ του ΝΒΑ και ο πληθυντικός αριθμός αφορούσε αυτόν και τον πατέρα του. Διότι, «χωρίς εσένα δεν θα είχαν καταφέρει απολύτως τίποτα. Σου χρωστάω τα πάντα. Έκανες τα πάντα και σου είμαι ευγνώμων».

Η μονομερής απόφαση των Σίξερς έχει εκνευρίσει τον Τζέιμς Χάρντεν (vid)
NBA

08:43 - 13.08.2023

Η μονομερής απόφαση των Σίξερς έχει εκνευρίσει τον Τζέιμς Χάρντεν (vid)

Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε συμφωνήσει με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς να ενεργοποιήσει την οption μονοετούς επέκτασης του συμβολαίου του με την προϋπόθεση να γίνει ανταλλαγή. Τώρα η ομάδα αποφάσισε να σταματήσει τις συζητήσεις με πιθανούς προορισμούς και τον περιμένουν στο training camp τους. Μόνο που ο 34χρονος σούπερ σταρ δεν έχει σκοπό να εμφανιστεί!

Περιέγραψε στιγμές από την παιδική του ηλικία και όσα έκανε γι' αυτόν ο πατέρας του, ο οποίος άκουγε προσεκτικά και με δυσκολία προσπαθούσε να κρατήσει τα δάκρυα που έφευγαν από τα μάτια του...