Ο Ναν είχε την μπάλα και ο Σλούκας έκανε αυτό που ελάχιστοι πρόσεξαν... (vid)

Ο Ναν είχε την μπάλα και ο Σλούκας έκανε αυτό που ελάχιστοι πρόσεξαν... (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 12:38 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 12:48 - 24.12.2023

Στην πιο κρίσιμη επίθεση της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο, ο Κώστας Σλούκας έκανε ένα νόημα και έδειξε τι έπρεπε να κάνουν οι συμπαίκτες του για να νικήσει η ομάδα. Όπως και έγινε!

Οι στρατηγοί ξέρουν να πολεμούν. Ξέρουν κυρίως όμως, να κατευθύνουν τους υπόλοιπους στη μάχη και στην πραγματικότητα αυτός είναι ο ρόλος του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό

Στο Μιλάνο, έδειξε γιατί το συμβόλαιό του είναι τόσο μεγάλο και η επιρροή του στο παιχνίδι πολυδιάστατη και απέδειξε πως αν κάποιος παίρνει 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο δεν είναι απαραίτητο να βάζει 20 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Είναι όμως, απαραίτητο να δείχνει σε όλους πως να παίρνουν τις νίκες για να κερδίσουν τον… πόλεμο. 

Αυτό έκανε ο στρατηγός Σλούκας, όταν περίπου ενάμισι λεπτό πριν το τέλος του αγώνα της 16ης αγωνιστικής στη έδρα της Μιλάνο, ξεκαθάρισε τι έπρεπε να γίνει πάνω στο παρκέ για να «κλειδώσει» η ένατη νίκη του Παναθηναϊκού στην EuroLeague

Ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με τρεις πόντους και είχαν την μπάλα στην κατοχή του όταν ο Κέντρικ Ναν προσπάθησε να απειλήσει αλλά αρχικά δύστασε. Ο Ντίνος Μήτογλου ζήτησε τη μπάλα, η κίνηση στην επίθεση… πάγωσε και ο Αμερικανός σκέφτηκε να «ξεφορτωθεί» από τα χέρια του τη μπάλα. 

Ο Σλούκας δεν του το επέτρεψε. Είδε ότι τον μαρκέρει ο ψηλότερος και πολύ πιο αργό Φόιτγκμαν και με ένα χαρακτηριστικό νόημα και με το χέρι του να δείχνει στους υπόλοιπους ότι έπρεπε να ανοίξουν τον χώρο, «είπε» στο Ναν να απειλήσει ξανά. Όπως και έκανε, με το αποτέλεσμα των πράξεών του να είναι επιτυχημένο και με το τρίποντο να κάνει το +6 και να κατοχυρώνει ουσιαστικά τη νίκη.