Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κόντρα στις ομάδες της Πάτρας - Το Περιστέρι φιλοξενεί την ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κόντρα στις ομάδες της Πάτρας - Το Περιστέρι φιλοξενεί την ΑΕΚ

Γιώργος Γαβριλάκης 09:17 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 24.12.2023

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται την Κυριακή (24/12) η 11η αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Ο Ολυμπιακός παίζει στο ΣΕΦ με τον Απόλλωνα και ο Παναθηναϊκός στην Πάτρα με την Προμηθέα, ενώ το Περιστέρι-ΑΕΚ συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μετά από μία κοπιαστική εβδομάδα στην EuroLeague, απολύτως επιτυχημένη για τον Παναθηναϊκό και μερικώς επιτυχημένη για τον Ολυμπιακό, οι δύο… αιώνιοι επιστρέφουν στη δράση της εγχώριας λίγκας. 

Μάλιστα και οι δύο αντιμετωπίζουν τις ομάδες της Πάτρας. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο ΣΕΦ τον Απόλλωνα (15:00, ΕΡΤ3), οι δε «πράσινοι» φιλοξενούνται από τον Προμηθέα (20:15, ΕΡΤ3). 

Η 11η αγωνιστική της Stoiximan Basket League όμως, ολοκληρώνεται σήμερα Κυριακή, ανήμερα Χριστουγέννων (24/12) και το πιο δυνατό παιχνίδι του προγράμματος αφορά στην ενδιάμεση χρονικά αναμέτρηση. Αυτή που θα διεξαχθεί στην Δυτική όχθη της Αττικής, εκεί όπου το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ (17:15, ΕΡΤ3).

Με τη νίκη του στην έδρα της Βιλερμπάν, ο Ολυμπιακός αναζωογονήθηκε κάπως και τώρα επιστρέφει για έναν αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Με τον Φιλίπ Πετρούσεφ ενεργό και στο ρόστερ αυτό, μιας και ο κόουτς Γιώργος Μπαρτζώκας επέλεξε τον νεαρό Σέρβο αντί του βετεράνου Αμερικάνου, Λουκ Σίκμα, αλλά και με τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ διαθέσιμο πλέον ως… Έλληνα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Φάληρο τον Απόλλων Πατρών

Η νίκη προφανώς και είναι μονόδρομος και ίσως μία πορείας χωρίς δυσκολίες, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν αρκούνται πλέον σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα -ειδικά στην Basket League. Θέλουν μέσω των αγώνων να εξελίξουν το παιχνίδι τους και να το αναβαθμίσουν. Αυτό θα επιδιώξουν και το μεσημέρι της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στην πιο δυναμική αναμέτρηση της ημέρας, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, το Περιστέρι υποδέχεται την ΑΕΚ. Πρόκειται για δύο ομάδες που στοχεύουν στην τετράδα και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει (ίσως) λίγο χειρότερα απ' ότι αρχικά υπολόγιζαν. Έχουν όμως, τη δυνατότητα να... επιστρέψουν, αλλά σε αυτή την αγωνιστική μοιράια κάποιος θα μείνει λίγο... πίσω στην πορεία του. 

Το Περιστέρι που ενισχύθηκε με την απόκτηση του Ζερμέιν Λοβ και ο Αμερικανός πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ θα κάνει το ντεμπούτο τους για φέτος, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα του. 

Η ΑΕΚ με την σειρά της, έχει ένα... κενό, αυτό που άφησε η αποδέσμευση του Μπεν ΜάκΛεμορ, αλλά συνεχίζει να ψάχνει αντικαταστάτη, με τον κόουτς Ζοάν Πλάνα να μην βιάζεται και να εστιάζει στους αγώνες και όχι στην αγορά. 

Μετά το 2/2 στην EuroLeague με εντυπωσιακές νίκες στο Μονακό και στο Μιλάνο, ο Παναθηναϊκος αντιμετωπίζει στην Πάτρα τον Προμηθέα και δεν έχει μαζί του τον Ματίας Λεσόρ

Ο Γάλλος τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι και θα μείνει εκτός, την ίδια ώρα που επιστρέφει και στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο κόουτς Εργκίν Αταμάν τον προτίμησε έναντι του Κάιλ Γκάι και ο Ισπανός ανεβάζει... στροφές. Ο τραυματισμός του τον άφησε πίσω, αλλά τώρα θα πάρει ευκαιρίες για να προχωρήσει μπροστά. 

Το Λαύριο πήγε από τον παράδεισο στην κόλαση και πίσω, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Άρη!
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

22:36 - 23.12.2023

Το Λαύριο πήγε από τον παράδεισο στην κόλαση και πίσω, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Άρη!

Το Λαύριο έκανε τα εύκολα δύσκολα απέναντι στον Άρη. Η ομάδα του Κώστα Μέξα απώλεσε προβάδισμα 17 πόντων, όμως κατόρθωσε εν τέλει να πάει το παιχνίδι με τον Άρη στην παράταση χάρη στο τρίποντο του Θόρτον και εκεί επικράτησε με 91-86, βάζοντας τέλος στο σερί των 6 ηττών!

Για τον Προμηθέα το μεγάλο πρόβλημα αφορά είναι η απουσία του Χάιλ Χάντερ, ενώ προσφάτως αποκτήθηκε ο Τιμ Φρέιζιερ, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα αποχώρησε λόγω ενός προσωπικού του προβλήματος

Το πρόγραμμα της Κυριακής (24/12)

15:00 / Ολυμπιακός - Απόλλων Πατρών (ΕΡΤ3)
17:15 / Περιστέρι - ΑΕΚ (ΕΡΤ3)
20:15 / Προμηθέας - Παναθηναϊκός (ΕΡΤ3)

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (23/12)

ΠΑΟΚ - Καρδίτσα: 72-69
Μαρούσι - Κολοσσός: 85-74
Λαύριο - Άρης: 91-86