Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό στους ξένους του πρωταθλήματος - Ο Χουάντσο στη θέση του Γκάι

Χουάντσο Ερνανγκόμεθ

Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό στους ξένους του πρωταθλήματος - Ο Χουάντσο στη θέση του Γκάι

Ηλίας Λαλιώτης 13:29 - 22.12.2023 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 22.12.2023

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ θα αντικαταστήσει τον Κάιλ Γκάι στην επτάδα των ξένων που θα βρίσκονται στη διάθεση του κόουτς Εργκίν Αταμάν για την Stoiximan Basket League.

Λίγο μετά την αλλαγή του Ολυμπιακού, ο οποίος τοποθέτησε στο ρόστερ της Stoiximan Basket League τον Φιλίπ Πετρούσεφ αντί του Λουκ Σίκμα, ο Παναθηναϊκός έκανε κι αυτός τη δική του κίνηση. Επίσης, αναμενόμενη όπως και των «ερυθρολεύκων». 

Συγκεκριμένα, ο κόουτς Εργκίν Αταμάν έβαλε στην επτάδα των ξένων τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και έβγαλε εκτός τον Κάιλ Γκάι. Από τη στιγμή που ο Ισπανός φόργουορντ επέστρεψε από τον τραυματισμό του ήταν δεδομένο ότι θα ενταχθεί στο ρόστερ του εγχώριου πρωταθλήματος, μέσω του οποίου θα προσπαθήσει να βρει ρυθμό για να ανεβάσει στροφές κυρίως εν όψει των απαιτητικών αναμετρήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η επιλογή αντικατάστασης του Κάιλ Γκάι ήταν επίσης δεδομένη, καθώς ο Τούρκος προπονητής έχει πολλές επιλογές στα γκαρντ και λιγότερες στις θέσεις των φόργουορντ. Ειδικά από τη στιγμή που ο Ιωάννης Παπαπέτρου παραμένει εκτός με τον τραυματισμό του στη μέση και δεν προβλέπεται να επιστρέψει πριν το 2024. 

Η τρομερή εμφάνιση του Τεόντοσιτς και το βραβείο του MVP που... έρχεται για πρώτη φορά μετά το 2016 (vid)
EUROLEAGUE

13:10 - 22.12.2023

Η τρομερή εμφάνιση του Τεόντοσιτς και το βραβείο του MVP που... έρχεται για πρώτη φορά μετά το 2016 (vid)

Ο Μίλος Τεόντοσιτς με το απίστευτο double double του, αποτελούμενο από 27 πόντους και 14 ασίστ, οδήγησε τον Ερυθρό Αστέρα στη νίκη επί της Μακάμπι και η απόδοσή του αυτή τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον βραβείο του πολυτιμότερος παίκτης της αγωνιστικής. Κάτι που έχει να κατακτήσει από το πρώτο μισό της σεζόν 2016-17 ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μέχρι πάντως, ο Παναθηναϊκός να αρχίσει να εστιάζει στη δράση της Stoiximan Basket League, έχει μπροστά του μία πολύ δυναμική αναμέτρηση. Αυτή κόντρα στην Μιλάνο για την 16η αγωνιστική της EuroLeague και σε αυτή την περίπτωση ο Αταμάν θα έχει μαζί του και τον Χουάντσο και τον Γκάι, καθώς στην ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν υπάρχουν περιορισμοί στις συμμετοχές των ξένων αθλητών. Βέβαια, αν δεν υπάρξει κάποιο απρόοπτο ο Αμερικανός γκαρντ θα είναι για μια ακόμα φορά εκτός της τελικής 12άδας, όπως και στα παιχνίδια με Βιλερμπάν και Μονακό.

Sportal Euroleague Show με Βιλερμπάν - Ολυμπιακός και Μιλάνο - Παναθηναϊκός

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!