Κουζμίνσκας: «Ανυπομονώ να φορέσω τη φανέλα της ΑΕΚ και να δουλέψω ξανά με τον Πλάθα»

Κουζμίνσκας-Πλάθα

Κουζμίνσκας: «Ανυπομονώ να φορέσω τη φανέλα της ΑΕΚ και να δουλέψω ξανά με τον Πλάθα»

Γιώργος Γαβριλάκης 12:42 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 12:45 - 25.07.2023

Αυτόν τον καιρό προπονείται στη Λιθουανία, ετοιμάζεται για το ταξίδι στην Ασία και το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας με δηλώσεις του δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για τη νέα του συνεργασία με τον Χουάν Πλάθα και το νέο κεφάλαιο της καριέρας του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Αυτό τον καιρό ξεκινάει την προετοιμασία του με την εθνική ομάδα της Λιθουανίας για να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο που ξεκινάει στις 25 Αυγούστου, αλλά στο μυαλό του πλέον έχει τοποθετηθεί η ΑΕΚ. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ήταν η μεταγραφική... έκπληξη της Ένωσης και ο άνθρωπος που θα αναλάβει τις περισσότερες αρμοδιότητες (μαζί με τον Τζόρνταν ΜακΡέι) στη νέα προσπάθεια της ομάδας. 

Μάλιστα, ο 33χρονος Λιθουανός φόργουορντ μίλησε για πρώτη φορά ως παίκτης της ΑΕΚ και έστειλε το μήνυμά του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι σε ένα ιστορικό σωματείο και στην όμορφη Αθήνα. Εύχομαι, όλοι μαζί, ομάδα και κόσμος, να έχουμε μία καλή χρονιά», είπε για αρχή, πριν εστιάσει στη συνεργασία του με τον Χουάν Πλάθα, τον άνθρωπο με τον οποία είχαν συναντηθεί πριν από περίπου 10 χρόνια στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μάλαγα.

Τώρα, ο Κουζμίνσκας περιμένει πως και πως την συνάντησή του με τον κόουτς και «είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ ξανά μαζί του», ενώ κατάληξε πως «παρότι είμαι συγκεντρωμένος στις υποχρεώσεις μου με την εθνική ομάδα, ανυπομονώ να αρχίσει η σεζόν» και όταν αρχίσει θα φορά τη φανέλα της ΑΕΚ σε μία πορεία εντός και εκτός των συνόρων. 

«Η Βίρτους ζητάει ένα εκατομμύριο από τον Παναθηναϊκό, δύσκολα θα φύγει ο Σενγκέλια» (vid)
EUROLEAGUE

11:36 - 25.07.2023

«Η Βίρτους ζητάει ένα εκατομμύριο από τον Παναθηναϊκό, δύσκολα θα φύγει ο Σενγκέλια» (vid)

Από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την εφημερίδα Corriere di Bologna, προκύπτει πως η Βίρτους Μπολόνια έχει θέσει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ως buy out για την παραχώρηση του Τόρνικε Σενγκέλια και αυτό αναμένεται να τον κρατήσει στην ομάδα, παρά το έντονο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Η Ένωση άλλωστε πέραν από την εγχώρια Basket League συμμετέχει (παραδοσιακά) και στο Basketball Champions League, στο πλαίσιο του οποίου μάλιστα έχει προκύψει η μείωση της περσινής της ποινής από τη σειρά των Play Offs με την Χάποελ Ιερουσαλήμ και στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων τελικά θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούν και να ενισχύουν τις προσπάθειες οι φίλαθλοι των «κιτρινόμαυρων». 

Tags: