Λάμψη ΝΒΑ στην Ξάνθη: Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν ήταν ο εκλεκτός καλεσμένος της Ασπίδας σε ένα ξεχωριστό event!

Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν στην Ξάνθη

Λάμψη ΝΒΑ στην Ξάνθη: Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν ήταν ο εκλεκτός καλεσμένος της Ασπίδας σε ένα ξεχωριστό event!

Χρήστος Τσάλτας 09:30 - 25.07.2023 / Ανανεώθηκε: 11:27 - 25.07.2023

Η Ξάνθη φόρεσε τα καλά της, καθώς ένας σταρ του ΝΒΑ βρέθηκε στην ακριτική πόλη. Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν ήταν ο λαμπερός καλεσμένος της Ασπίδας, μοιράζοντας γνώσεις και συμβουλές σε νεαρούς αθλητές. To Sportal φέρνει στο φως το πώς η ομάδα της Ξάνθης έφερε τον άσο του ΝΒΑ στη χώρα μας.

Για την Ασπίδα Ξάνθης η 24η Ιουλίου ήταν μια μέρα ξεχωριστή. Η ομάδα από την ακριτική πόλη, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και την περασμένη σεζόν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της μέσω των πλέι άουτ του πρωταθλήματος, βρέθηκε στο επίκεντρο τις τελευταίες ώρες για έναν πολύ καλό λόγο.

Η ομάδα της Ξάνθης υποδέχτηκε στο κλειστό του γήπεδο του Ευμοίρου «Χριστίνα Χριστοδούλου» έναν παίκτη από την κορυφαία μπασκετική λίγκα του κόσμου. Ο Ομέρ Γιουρτσεβέν απολαμβάνει τις διακοπές του και έκανε μια... στάση στην ακριτική πόλη για να περάσει χρόνο με αθλητές των ακαδημιών της ομάδας, αλλά και με φίλους του μπάσκετ από την περιοχή.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, καθώς παρά την ζέστη και την ημέρα, στο κλειστό βρέθηκαν περίπου 150 φίλοι του αθλήματος για να δουν από κοντά τον νέο σέντερ των Γιούτα Τζαζ, να ακούσουν όσα είχε να πει και να τον ρωτήσουν για θέματα που σχετίζονται με το μπάσκετ.

Ο Γιουρτσεβέν από την πλευρά του, που ετοιμάζεται για τα παιχνίδια της εθνικής ομάδας της Τουρκίας στο προκριματικό τουρνουά ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, δεν έχασε σε καμία στιγμή το χαμόγελό του και απάντησε με μεγάλη προθυμία σε κάθε ερώτηση που του τέθηκε.

«Ο πιο ανταγωνιστικός παίκτης που έχω αντιμετωπίσει είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Τρομερή η ποιότητά του. Ο πιο ανταγωνιστικός συμπαίκτης που είχα ποτέ είναι ο Τζίμι Μπάτλερ. Ο τύπος είναι τρομερά ανταγωνιστικός ακόμα και στην προπόνηση, θα προσπαθήσει να σε σκοτώσει», απάντησε χαρακτηριστικά σε έναν νεαρό αθλητή που τον ρώτησε για τους πιο ανταγωνιστικούς παίκτες που συνάντησε στο ΝΒΑ.

Σε ερώτηση για το πότε διαπίστωσε ότι ήθελε να παίξει στο ΝΒΑ, ο Τούρκος σέντερ ανέφερε: «Δουλεύω γι αυτό από 11 χρόνών. Μου πήρε 10 χρόνια να βρεθώ στη λίγκα και δούλεψα πραγματικά πολύ σκληρά γι αυτό», υπογράμμισε.

Ο Τζίμι Μπάτλερ ήταν ένα από τα... hot topics του Γιουρτσεβέν, ο οποίος μιλώντας για τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του είπε: «Είναι ο πιο δύσκολος παίκτης σε 1 εναντίον 1. Τρομερά ταλατνούχος, τρομερά ικανός και δύσκολος στην αντιμετώπιση».

Από την κουβέντα δεν ξέφυγε και ο Λάουρι Μάρκανεν, με τον νέο σέντερ των Τζαζ να πλέκει το εγκώμιο του νέου συμπαίκτη του. «Είναι σπουδαίος παίκτης. Μπορεί να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Μπορεί να παίξει στο 3, μπορεί να παίξει στο 4. Μπορεί να κάνει τα πάντα».

Για το τέλος μάλιστα ο Τούρκος σέντερ χάρισε και θέαμα, καθώς κάρφωσε σε μια απί τις μπασκέτες του γηπέδου, κερδίζοντας το χειροκτότημα όλων, λίγο πριν υπογράψει αυτόγραφα και φωτογραφηθεί με μικρούς και μεγάλους. Έτσι η βραδιά ολοκληρώθηκε με όμορφο τρόπο, με πολλά χαμόγελα και με τον Γιουρτσεβέν να δείχνει την ανθρώπινη πλευρά του, έχοντας εξαιρετική επικοινωνία με όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Πώς η Ασπίδα Ξάνθης έφερε τον Γιουρτσεβέν στην Ελλάδα

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση το ερώτημα ήταν ένα και συγκεκριμένο. Πώς μια ομάδα Γ' Εθνικής όπως η Ασπίδα Ξάνθης κατάφερε να πείσει έναν παίκτη του βεληνεκούς του Ομέρ Γιορτσεβέν να είναι ο «λαμπερός» καλεσμένος της.

Η απάντηση έρχεται μέσα από το Sportal. Οι Τούρκοι εκπρόσωποι του παίκτη, Αλπ Ονούρ και Σαρ Μεχμέτ, έχουν εξαιρετικές σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας και ιδίως με τον GM αυτής, Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, η οποία κρατάει εδώ και αρκετά χρόνια.

Μάλιστα ο Ονούρ είπε στους ανθρώπους της ομάδας πως ο Γιουρτσεβέν θα βρίσκεται στην Ελλάδα αυτές τις μέρες ως καλεσμένος του στο σπίτι του στην Ξάνθη και με την ευκαιρία αυτή πρότεινε στους ανθρώπους της ομάδας να κάνουν ένα event με βασικό πρωταγωνιστή τον Γιουρτσεβέν. Έτσι, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι άνθρωποι της Ασπίδας «έτρεξαν» τις απαιτούμενες διαδικασίες και κατάφεραν να διοργανώσουν ένα ξεχωριστό μπασκετικό event με πρωταγωνιστή έναν σταρ του ΝΒΑ. Κάτι που δεν συναντά κανείς καθημερινά, πόσω μάλλον σε μια πόλη σαν την Ξάνθη.