Έγραψε ιστορία ο Κρίστιαν Μπράουν και μπήκε στην ίδια λίστα με Ράσελ, Μάτζικ!

Κρίστιαν Μπράουν

Έγραψε ιστορία ο Κρίστιαν Μπράουν και μπήκε στην ίδια λίστα με Ράσελ, Μάτζικ!

Χρήστος Τσάλτας 06:29 - 13.06.2023 / Ανανεώθηκε: 06:32 - 13.06.2023

Οι Ντένβερ Νάγκετς έφτασαν στην κατάκτηση του τίτλου, επικρατώντας των Μαϊάμι Χιτ στο Game 5 της σειράς των τελικών, με τον Κρίστιαν Μπράουν να γράφει τη δική του ιστορία.

Μεγάλη στιγμή για τους Ντένβερ Νάγκετς, που πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της ιστορίας τους στο ΝΒΑ. Η ομάδα του Μάικλ Μαλόουν έριξε στο καναβάτσο τους Μαϊάμι Χιτ, έπειτα από μια... σκυλομαχία 48 λεπτών στην Ball Arena, με την ομάδα του Έρικ Σποέλστρα να παλεύει σκληρά, αλλά στο τέλος να παραδίδεται στην ανωτερότητα των Νάγκετς.

Η ομάδα του Ντένβερ πανηγυρίζει και μαζί και ένας παίκτης που την περασμένη σεζόν γεύτηκε την χαρά της κατάκτησης του τίτλου στο NCAA αγωνιζόμενος στο Κάνσας, υπό τις οδηγίες του Μπιλ Σελφ και φέτος αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο ΝΒΑ. Ο Κρίστιαν Μπράουν έκανε το όνειρο πραγματικότητα, φτάνοντας σε back to back κατάκτηση τίτλων, μπαίνοντας σε ένα πολύ κλειστό και εκλεκτό κλαμπ παικτών. Στο οποίο βρίσκονται ονόματα που προκαλούν δέος.

Το γλέντι άρχισε στο Ντένβερ! Οι Νάγκετς ολοκλήρωσαν το έργο τους απέναντι στους Χιτ και στέφθηκαν πρωταθλητές (vids)
NBA

06:04 - 13.06.2023

Το γλέντι άρχισε στο Ντένβερ! Οι Νάγκετς ολοκλήρωσαν το έργο τους απέναντι στους Χιτ και στέφθηκαν πρωταθλητές (vids)

Πέντε παιχνίδια χρειάστηκαν οι Ντένβερ Νάγκετς για να πάρουν τέσσερις νίκες και κατ' επέκταση το πρωτάθλημα. Πανηγύρισαν στην έδρα τους, παρέα με τον κόσμο τους, μετά το 94-89 επί των Μαϊάμι Χιτ και με τον Νίκολα Γιόκιτς να έχει 28 πόντους και 16 ριμπάουντ.

Στην εκλεκτή αυτή λίστα βρίσκονται ονόματα θρύλων του ΝΒΑ, όπως ο Μπιλ Ράσελ, που το 1956 κατέκτησε το πρωτάθλημα στο NCAA και το 1957 στέφθηκε πρωταθλητής με τους Σέλτικς, αλλά και του Μάτζικ Τζόνσον, που τα κατάφερε το 1979 και το 1980. Στην ίδια λίστα βρίσκεται το όνομα του Χένρι Μπίμπι, που το 1972 στέφθηκε πρωταθλητής στο Κολέγιο και το 1973 πήρε το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ, αλλά και του Μπίλι Τόμπσον, που είναι ο τελευταίος που πέτυχε κάτι τέτοιο το 1986 ως πρωταθλητής στο NCAA και το 1987 ως πρωταθλητής στο ΝΒΑ.

Πλέον στη λίστα αυτή θα υπάρχει και το όνομα του Κρίστιαν Μπράουν. Ενός παίκτη που οι Νάγκετς πίστεψαν από την πρώτη στιγμή, του έδωσαν χώρο και χρόνο στο ροτέισιον και στη σειρά κόντρα στους Χιτ ήταν από εκείνους που καθόρισαν τις ισορροπίες στο πιο κρίσιμο παιχνίδι, το Game 3 μέσα στο Kaseya Center, αποδεικνύοντας ότι έχει τη στόφα του παίκτη που μπορεί να πάρει κρίσιμες αποφάσεις σε δύσκολες στιγμές. 

Τώρα πια έχει κάθε λόγο να νιώθει δικαιωμένος και πως εκπλήρωσε τα πιο μεγάλα μπασκετικά όνειρά του, θέτοντας νέους στόχους στην καριέρα του.