Ξεκινάει το In-Season Tournament στο ΝΒΑ - Έξι όμιλοι, τριάντα ομάδες και Final Four στο Λας Βέγκας
i

© photo by Rob Carr / Getty Images / Ideal Images

Ξεκινάει το In-Season Tournament στο ΝΒΑ - Έξι όμιλοι, τριάντα ομάδες και Final Four στο Λας Βέγκας

Γιώργος Γαβριλάκης 12:45 - 02.11.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 02.11.2023

Σε λίγες ώρες η κανονική διάρκεια της σεζόν θα κάνει ένα μικρό διάλλειμα και τα ξημερώματα του Σαββάτου (4/11) οι ομάδες θα ξεκινήσουν τη δράση τους στη νέα παράλληλη διοργάνωση που ονομάζεται In-Season Tournament και στην πραγματικότητα είναι κάτι σαν Κύπελλο.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (4/11) η κανονική διάρκεια της σεζόν στο ΝΒΑ κάνει μία μικρή... παύση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει και η αγωνιστική δράση στο κορυφαίο πρωτάθλημα. Τουναντίον! Από φέτος στο πρόγραμμα εντάσσεται και το In-Season Tournament, μία νέα... έμπνευση της διοίκησης του «μαγικού πλανήτη» που στην πραγματικότητα φορά μια διαδικασία που προσαρμόζοντάς την στα ευρωπαϊκά δεδομένα θυμίζει κάτι σαν Κύπελλο. 

Από τον Ιούλιο έχει ανακοινωθεί η νέα αυτή πρόκληση των 30 ομάδων, που έχουν χωριστεί σε έξι ομίλους και θα ξεκινήσουν τις... παράλληλες μονομαχίες τους σε μία διοργάνωση -ανεξάρτητη από τη regular season- που θα καταλήξει στο Final Four. Και η τελική φάση θα διεξαχθεί στο Λας Βέγκας το τριήμερο 7-9 Δεκεμβρίου. 

Μάλιστα, για τα πρώτα ματς του In-Season Tournament οι ομάδες έχουν διαμορφώσει το πρόγραμμά τους, αλλά και τα event που θα προηγηθούν. Όπως, άλλαξαν και τα χρώματα στα παρκέ των γηπέδων. Γενικά, πρόκειται για μία νέα κατάσταση που ακόμα δεν έχει γίνει η αποτίμησή της, αλλά ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του θεωρούν πως θα αυξήσει το ενδιαφέρον του κόσμου και κατ' επέκταση τα έσοδα. 

Η επόμενη αγωνιστική της... κλασσικής λίγκας του ΝΒΑ (ξημερώματα Παρασκευής 3/11) περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες (Σίξερς-Ράπτορς, Πέλικανς-Πίστονς, Τζαζ-Μάτζικ, Σανς-Σπερς) και την επόμενη μέρα, δηλαδή ξημερώματα Σαββάτου, ξεκινάει το Κύπελλο και την πρώτη αγωνιστική οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα φιλοξενήσουν τους Νιου Γιορκ Νικς

Αναλυτικά οι όμιλοι του In Season Tournament

1ος Όμιλος
Φιλαντέλφεια Σίξερς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ατλάντα Χοκς, Ιντιάνα Πέισερς, Ντιτρόιτ Πίστονς 

2ος Όμιλος 
Μιλγουόκι Μπακς, Νιου Γιορκ Νικς, Μαϊάμι Χιτ, Oυάσινγκτον Oυίζαρντς, Σάρλοτ Χόρνετς 

3ος Όμιλος 
Μπόστον Σέλτικς, Μπρούκλιν Νετς, Τορόντο Ράπτορς, Σικάγο Μπουλς, Ορλάντο Μάτζικ 

4ος Όμιλος 
Μέμφις Γκρίζλις, Φοίνιξ Σανς, Λος Άντζελες Λέικερς, Γιούτα Τζαζ, Πόρτλαντ Μπλέιζερς 

5ος Όμιλος 
Ντένβερ Νάγκετς, Λος Άντζελες Κλίπερς, Νιου Όρλεανς Πέλικανς, Ντάλας Μάβερικς, Χιούστον Ρόκετς 

6ος Όμιλος 
Σακραμέντο Κινγκς, Γκόλντεν Στέιτ Oυόριορς, Μινεσότα Τϊμπεργουλβς, Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Σαν Αντόνιο Σπερς

Sportal Euroleague Show με Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και όλα τα highlights της ημέρας

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!