«Πράσινη» πρόκριση στο Κύπελλο - Ο Παναθηναϊκός νίκησε και απέκλεισε τον Ολυμπιακό (vids)
i

@ Βαγγέλης Στόλης

«Πράσινη» πρόκριση στο Κύπελλο - Ο Παναθηναϊκός νίκησε και απέκλεισε τον Ολυμπιακό (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 15:04 - 24.12.2023 / Ανανεώθηκε: 15:22 - 24.12.2023

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 65-61 τον Ολυμπιακό στον προημιτελικό του Κυπέλλου Γυναικών και πανηγύρισε με τους φιλάθλους της την πρόκριση στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Σε έναν θεσμό που πέρσι κατέκτησε την κορυφή, αυτό ετοιμάζεται να κάνει και φέτος. Ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Ολυμπιακό με 65-61  στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και τον απέκλεισε από την συνέχεια. Στις τέσσερις καλύτερες ομάδες πλέον βρίσκονται οι «πράσινες» παρέα με τις Εσπερίδες και την Ελευθερία Μοσχάτου, αλλά το φαβορί πλέον είναι ξεκάθαρο -ανεξαρτήτως συναντήσεων στους δύο ημιτελικούς που ακόμα δεν έχουν προκύψει οι... διασταυρώσεις. 

Ο Παναθηναϊκός εκτός των άλλων, δείχνει πλέον να έχει πάρει τον… αέρα του Ολυμπιακού, που τον νίκησε και στον αγώνα πρωταθλήματος, επίσης στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», εκεί που διεξήχθει και ο αγώνας του Κυπέλλου, παραμονή Χριστουγέννων. 

Μέχρι όμως, να προκύψει νικητής, έπεσαν… κορμιά στο παρκέ και οι μονομαχίες ήταν συνεχόμενες και έντονες. Από τις περισσότερες όμως, πέρασαν δυναμικά οι δύο αμερικανίδες των γηπεδούχων, με την Τζαζμίν Τζόουνς να έχει 24 πόντους και την Ζιλιάν Αλέιν να κάνει ένα εντυπωσιακό double double: 12 πόντοι, 18 ριμπάουντ

Για τον Ολυμπιακό, η Ελεάννα Χριστινάκη με 16 πόντους ήταν η πρώτη σκόρερ, ενώ την ακολούθησε η Κριστίν Βίτολα με 15 πόντους, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέριες και στη μεγαλύτερη διάρκειά του οι δύο ομάδες ήταν σε... επαφή. 

Στο τέλος της τρίτης περιόδου κι ενώ είχε προηγηθεί ένα μεγάλο διάστημα με αλλεπάλληλες ισοπαλίες και ανελλαγές στο προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε με την ολοκλήρωσή της να προηγηθεί με τέσσερις πόντους διαφορά. Κάτι που φυσικά δεν εξασφάλιζε κάτι, αλλά ήταν ένα πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση για τις «πράσινες». 

Το δεύτερο έγινε στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, όπου ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν στην επίθεση και οι γηπεδούχες κατάφεραν να πάρουν το πρώτο του σημαντικό προβάδισμα στο 57-49, επτά λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Σκορ που διαμόρφωσε ένα δυναμικό καλάθι της Τζασμίν Τζόουνς. 

Τότε ήταν βέβαια, που ο Ολυμπιακός… αφυπνίστηκε και άρχισε να βρίσκει διαδρόμους και επιλογές. Ροκάνισε τη διαφορά και με δύο ελεύθερες βολές της Ελεάννας Χριστινάκη μείωσε στον πόντο: 59-58, τρία λεπτά πριν την συμπλήρωση του σαρανταλέπτου. Μάλιστα, η διεθνής παίκτρια στην αμέσως επόμενη επίθεση της ομάδας της προσπάθησε να βάλει τις φιλοξενούμενες μπροστά στο σκορ μετά από ώρα. Έκανε όμως, επιθετικό φάουλ και χάθηκε μία ευκαιρία. Το έκανε όμως, αμέσως μετά η Νικολοπούλου, αλλά δεν κατάφερε να διατηρηθεί αυτό το προβάδισμα. 

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις, πήρε ενέργεια από τον κόσμο που είχε γεμίσει το γήπεδο και κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει, αφού πρώτα έβαλε κρίσιμες βολές και η Τζόουνς δεν έδωσε ξανά ευκαιρία στους «ερυθρόλευκες» να αναθαρρήσουν.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 38-35, 53-49, 65-61

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Καπογιάννη): Σταμολάμπρου 2 (0/8 σουτ), Παυλοπούλου 3 (5 ασίστ), Τσβίτκοβιτς 15, Σωτηρίου 7, Αλεξανδρή 2, Τζαζμίν Τζόουνς 24 (3/8 τρίποντα), Θεοδωρομανωλάκη, Αλέιν 12 (18 ριμπάουντ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Νίκλας): Ουίλιαμς 5, Σπυριδοπούλου 6, Σύρρα 4, Νικολοπούλου 8 (4 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Καρλάφτη, Διέλα, Βίτολα 15 (6/16 σουτ, 7 ριμπάουντ), Χριστινάκη 16 (5/16 σουτ, 7 ριμπάουντ), Κολλάτου, Τόμπιν 7 (5 ριμπάουντ).