Τζάμπολ στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας με «μάχες» Παναθηναϊκού-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Άρη

Γκριγκόνις - Κουζμίνσκας

Τζάμπολ στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας με «μάχες» Παναθηναϊκού-ΑΕΚ και ΠΑΟΚ-Άρη

Χρήστος Τσάλτας 08:00 - 15.02.2024

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ (18:00) και ο ΠΑΟΚ τον Άρη (21:00) στους δύο πρώτους προημιτελικούς που κάνουν τζάμπολ στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο πρώτος μεγάλος τίτλος της σεζόν κάνει τζάμπολ στην Κρήτη. Το Ηράκλειο γίνεται το επίκεντρο του μπασκετικού ενδιαφέροντος από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου, με μεγάλα ονόματα να παλεύουν για το τρόπαιο.

Η αυλαία ανοίγει με δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια στο κλειστό Δύο Αοράκια. Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει σαν στόχο την επιστροφή στους τίτλους και θέλει να κάνει το πρώτο βήμα απέναντι στην ΑΕΚ, στον πρώτο -χρονικά- προημιτελικό του θεσμού.

Το «τριφύλλι» έδειξε τα δόντια του στην αναμέτρηση της περασμένης Δευτέρας, όταν και επικράτησε της Ένωσης με 89-69 στο κλειστό των Λιοσίων, σε μια αναμέτρηση που έλαμψε το άστρο του Κέντρικ Ναν που μέτρησε 19 πόντους και 8 ασίστ. Ο Αμερικανός αναμένεται να είναι και πάλι ιθύνων νους της ομάδας του, όμως δεν θα είναι μόνος.

Ο Κώστας Σλούκας επιστρέφει στη δράση και αναμένεται να αναβαθμίσει το επίπεδο παιχνιδιού των πράσινων στην περιφέρεια, με την παρουσία του να δίνει σημαντικές λύσεις στον κόουτς Αταμάν. Την ίδια ώρα το τριφύλλι πάει στο Ηράκλειο με καλή ψυχολογία και ώθηση από τιςνίκες των τελευταίων ημερών.

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ έχει μπει στο 2024 εφιαλτικά, μετρώντας 8 ήττες σε 9 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Άπαντες στην ομάδα του Ηλία Ζούρου αναγνωρίζουν τον βαθμό δυσκολίας, την ώρα που ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έχει μπει σε αγωνιστικό ρυθμό κα, πήρε μέρος στις τελευταίες προπονήσεις και έχει δείξει μεγάλη διάθεση για να ενισχύσει την ομάδα του. Εκτός βρίσκονται οι Χολ, Φλιώνης και Τίλμαν για την Ένωση.

18:21 - 14.02.2024

Αγραβάνης: «Το βάρος της φανέλας είναι μεγάλο, η μόνη λύση για να βγούμε από το τέλμα είναι περισσότερη δουλειά»

Ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε για την μάχη της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά του Final 8, την κατάσταση που βρίσκεται ο ίδιος και την ανάγκη να ακολουθήσουν όλοι το πλάνο του προπονητή, ενώ τόνισε πως πάντα είναι στη διάθεση της εθνικής ομάδας.

Στον δεύτερο προημιτελικό της ημέρας, υπάρχει ένα clasico. O ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Άρη, με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη δείξει τα πρώτα δείγματα στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής, την ώρα που οι ασπρόμαυροι θέλουν να βγάλει αντίδραση, ενώ ο Άρης να διατηρήσει το μομέντουμ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» δεν μετράει απουσίες, με την σύνθεση να είναι η ίδια σε σχέση με το ντέρμπι της Κυριακής. Ο Φώτης Τακιανός θέλει οι παίκτες του να δείξουν πάθος και διάθεση, ώστε να πάρουν μια μεγάλη πρόκριση στην τετράδα του θεσμού.

Ο Άρης, από την άλλη, έρχεται με... φόρα από μεγάλες νίκες και εξαιρετικές εμφανίσεις και θέλει να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν μετράει απρόοπτα, πέραν της απουσίας του Ρομπέρτο Γκάλινατ, αλλά και του Γιώργου Φίλλιου και με οδηγό τις εμφναίσεις των τελευταίων ημερών θέλει να βαδίσει σε ακόμα μια νίκη.

Το πανόραμα του Final 8

Προημιτελικά

1. Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (15/02, 18:00)

2. ΠΑΟΚ - Άρης (15/02, 21:00)

3. Ολυμπιακός - Περιστέρι (16/02, 18:00)

4. Προμηθέας - Πανιώνιος (16/02, 21:00)

Ημιτελικά

5. Νικητής 1 - Νικητής 2 (17/02, 18:00)

6. Νικητής 3 - Νικητής 4 (17/02, 21:00)

Τελικός

Νικητής 5 - Νικητής 6 (18/02, 19:00)