Οι Λέικερς κατέστρεψαν το show του Τζα Μοράντ και πήραν το προβάδισμα έναντι των Γκρίζλις (vids)

Τζα Μοράντ Vs. Λέικερς

i

© photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

Οι Λέικερς κατέστρεψαν το show του Τζα Μοράντ και πήραν το προβάδισμα έναντι των Γκρίζλις (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:00 - 23.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 23.04.2023

Την ώρα που ο Τζα Μοράντ τελείωνε το παιχνίδι με 45 πόντους, 13 ασίστ και 9 ριμπάουντ, οι Λέικερς με συλλογική προσπάθεια υψηλού επιπέδου και πρωταγωνιστή τον Άντονι Ντέιβις (31 πόντοι, 17 ριμπάουντ) νίκησαν στο Λ.Α. με 111-101 και έκαναν το 2-1 στη σειρά με τους Μέμφις Γκρίζλις.

Από την πρώτη στιγμή του αγώνα οι Λέικερς έδωσαν την κατεύθυνση του παιχνιδιού. Πραγματοποίησαν μία από τις πιο εντυπωσιακές πρώτες περιόδους στην πλούσια ιστορία της ομάδας, όταν ολοκλήρωσαν το δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με το εντυπωσιακό 35-9! 

Επειδή όμως, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και όχι το... όλον, στη συνέχεια χρειάστηκαν να προσθέσουν κι άλλα στοιχεία μέχρι να ολοκληρώσουν το έργο τους με τη νίκη (111-101) επί των Μέμφις Γκρίζλις στο τρίτο παιχνίδι της σειράς. 

Τα highlights της δεύτερης νίκης των Μαϊάμι Χιτ επί των Μιλγουόκι Μπακς (vid)
NBA

08:04 - 23.04.2023

Τα highlights της δεύτερης νίκης των Μαϊάμι Χιτ επί των Μιλγουόκι Μπακς (vid)

Καμία αντίσταση δεν πρόβαλαν οι Μιλγουόκι Μπακς, που χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ηττήθηκαν με 121-99 από τους Μαϊάμι Χιτ και πλέον βρίσκονται πίσω με 2-1 στη σειρά του πρώτου γύρου της ανατολικής περιφέρειας - Δείτε τις στιγμές που ο Τζίμι Μπάτλερ και η παρέα του «εξόντωσαν» τα Ελάφια...

Πλέον, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η παρέα του έχει προβάδισμα 2-1 νίκες και η σειρά αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον. Ειδικά, από τη στιγμή που ο Τζα Μοράντ δείχνει... καυτός και συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Ο νεαρός σούπερ σταρ των Αρκούδων όταν είδε την τραγική εικόνα της ομάδας του στα πρώτα δώδεκα λεπτά, σήκωσε τα μανίκια. Τελείωσε το ματς με 45 πόντους και μάλιστα έβαλε 22 συνεχόμενους κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου. Ευστόχησε σε έξι τρίποντα σε 10 προσπάθειες, ενώ μοίρασε 13 ασίστ και κατέβασε 9 ριμπάουντ. Ήταν όμως, ολομόναχος. Μόνο ο Ντέμοντ Μπέιν... κάτι πήγε να κάνει με τους 18 πόντους, αλλά το τοίχος που έστησαν οι Λιμνάνθρωποι στους υπόλοιπους Γκρίζλις απέδωσε. 

Την ίδια ώρα, ο Άντονι Ντέιβις εξέθεσε τον Τζάρεν Τζάκσον Τζούνιορ, ο οποίος αν και βραβεύθηκε ως ο καλύτερος αμυντικός της χρονιάς, δέχθηκε 31 πόντους από τον προσωπικό του αντίπαλο, ο οποίος πρόσθεσε στη στατιστική του και 17 ριμπάουντ. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε μία... ολιστική παρουσία με 25 πόντους 9 ριμπαουντ και 5 ασίστ, ενώ ο ΝτιΆντζελο Ράσελ πρόσθεσε 17 πόντους και ο x-factor Όστιν Ριβς είχε 13. 

Επιπλέον, από τον πάγκο άλλο ένα σπουδαίο παιχνίδι έκανε και ο Ρούι Χατσιμούρα με 16 πόντους σε 22 λεπτα συμμετοχής και πλέον οι Λέικερς έχουν ένα ακόμα παιχνίδι στο Λ.Α. για να κάνουν το αποφασιστικό βήμα-άλμα προς την πρόκριση.