Οι νέοι Λέικερς είναι ωραίοι και με... ποικιλία διέλυσαν τους Ουόριορς (vids)

Μαλίκ Μπίσλεϊ

i

© photo by Thearon W. Henderson / Getty Images / Ideal Images

Οι νέοι Λέικερς είναι ωραίοι και με... ποικιλία διέλυσαν τους Ουόριορς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:37 - 24.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 24.02.2023

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πλέον, δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα. Οι Λ.Α. Λέικερς έχουν το υλικό για να ανταποκριθούν και οι πρωταθλητές Ουόριορς το κατάλαβαν από πρώτο χέρι όταν τους είδαν να επικρατούν με 124-111 - Νίκες για Κινγκς, Μάβερικς και Ράπτορς.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν ήταν πρώτος σκόρερ. Ούτε δεύτερος, ούτε τρίτος. Είχε μόλις 13 πόντους και υπό αυτές τις συνθήκες οι... προηγούμενοι Λέικερς δεν θα είχαν καμία τύχη ακόμα και κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, που εμφανίστηκαν στο Λ.Α. χωρίς τον τραυματία Στέφεν Κάρι. Παρόλα αυτά, κατάφεραν να νικήσουν και μάλιστα με μεγάλη άνεση τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με 124-111. 

Πλέον οι Καλιφορνέζοι -μέσω των ανταλλαγών- έχουν αναβαθμιστεί και η ομάδα έχει πολλαπλές επιλογές. Ακόμα κι όταν χτύπησε και αποχώρησε στην πρώτη περίοδο ο ΝτιΆντζελο Ράσελ, ακόμα κι αν ο Άντονι Ντέιβις έβαλε ακόμα λιγότερους από τον ΛεΜπρόν, οι υπόλοιποι Λιμνάνθρωποι ανταποκρίθηκαν. 

Ο Μαλίκ Μπίσλεϊ πήρε τις πρωτοβουλίες και ήταν ο πρώτος σκόρερ με 25 πόντους. Ο Όστιν Ριβς είχε 17, ενώ ο Μο Μπάμπα ήρθε από τον πάγκο και ολοκλήρωσε το έργο του με 10 πόντους και 13 ριμπάουντ. Αν προσθέσουμε και τους Χατσιμούρα και Σρέντερ, συνολικά επτά παίκτες των Λέικερς είχαν διψήφιο αριθμό πόντων.

Για τους πρωταθλητές Ουόριορς ο Κλέι Τόμπσον είχε 22 πόντους με 4/11 τρίποντα, ο Τζόρνταν Πουλ ήταν εκνευριστικά άστοχος (16 πόντοι με 3/13 σουτ), ενώ ο Τι Ζερόμ από τον πάγκο προσέθεσε 20 πόντους προς προσωπική ευχαρίστηση, αφού το Γκόλντεν Στέιτ δεν μπόρεσε να τους χρησιμοποιήσει για να εμφανιστεί ανταγωνιστικό. 

Σακραμέντο - Πόρτλαντ: 133-116

Με τον ΝτιΑρόν Φοξ να βάζει 31 πόντους και τον Ντομάντας Σαμπόνις να κάνει το έβδομο triple double (18 πόντοι, 18 ριμπάουντ, 10 ασίστ) της σεζόν οι Σακραμέντο Κινγκς νίκησαν με 133-116 τους... αποδεκατισμένους Μπλέιζερς. 

Για την ομάδα του Πόρτλαντ δεν αγωνίστηκαν οι Ντέιμιαν Λίλαρντ και Τζέραμι Γκραντ, ενώ απουσίασαν και οι τραυματίες Άνφερνι Σάιμονς και Γιουσούφ Νούρκιτς. Οι Νασίρ Λιτλ και Καμ Ρέντις πήραν τη μπάλα στα χέρια τους, σκόραραν με συνέπεια (26 πόντους ο πρώτος, 24 ο δεύτερος) αλλά δεν ήταν σε θέση να τα βάλουν με τους Βασιλιάδες του Σακραμέντο. 

Ντάλας - Σαν Αντόνιο: 142-116

Στο τοπικό ντέρμπι του Τέξας, οι Λούκα Ντόντσιτς και Κάιρι Ίρβινγκ συνεργάστηκαν και το Ντάλας πήρε την πρώτη εντός έδρας νίκη του με τους δύο σταρ μαζί στο παρκέ. Ο Σλοβένος είχε 28 πόντους, 10 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Ίρβινγκ πρόσθεσε 23 πόντους, στην εύκολη επικράτηση με 142-116 επί των γειτόνων Σαν Αντόνιο Σπερς. 

Τορόντο - Νέα Ορλεάνη: 115-110

Ο Τζέικομπ Ποέλτλ έχει ταιριάξει άψογα στους Ράπτορς και έχει αναβαθμίσει την φροντ λάιν τους. Ο 27χρονος σέντερ, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, είχε 21 πόντους και 18 ριμπάουντ, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ καριέρας γι’ αυτόν. 

Το Τορόντο βασίστηκε πάνω του και με τον Πασκάλ Σιάκαμ να έχει 26 πόντους το Τορόντο πήρε τη νίκη με 115-110 απέναντι στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς. Ήταν η έκτη νίκη των Καναδών στα τελευταία επτά παιχνίδια. Από πλευράς ηττημένων, ο Μπράντον Ίνγκραμ έκανε ότι μπορούσε, έβαλε 14 από τους 36 πόντους του στην τελευταία περίοδο, αλλά… τζίφος!