Ο Όστιν Ριβς έγινε ο ηγέτης των Λέικερς στη νίκη επί των Μάτζικ και ο MVP στα μάτια του κόσμου (vid)

Όστιν Ριβς

i

© photo by Harry How / Getty Images / Ideal Images

Ο Όστιν Ριβς έγινε ο ηγέτης των Λέικερς στη νίκη επί των Μάτζικ και ο MVP στα μάτια του κόσμου (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:14 - 20.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 20.03.2023

Χωρίς τον ΛεΜπρον Τζέιμς και με... υποτονικό τον Άντονι Ντέιβις οι Λέικερς είδαν τον Όστιν Ριβς να βάζει 35 πόντους, να κάνει ρεκόρ καριέρας και να νικάει (111-105) ουσιαστικά μόνο του τους Ορλάντο Μάτζικ.

Όταν το 2021 δήλωσε συμμετοχή στο Draft του ΝΒΑ καμία από τις 30 ομάδες δεν του έδωσε σημασία. Ο Όστιν Ριβς βρήκε μία θέση αργότερα στο ρόστερ των Λέικερς με συμβόλαιο two way. Ξεκίνησε την πορεία του μεταξύ G-League και «μαγικού πλανήτη», αλλά μέσα στους πρώτου δύο μήνες της rookie σεζόν του έπεισε τους Καλιφορνέζους για την αξία του. 

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εντυπωσιάστηκε μαζί του και η ομάδα του προσέφερε εγγυημένο συμβόλαιο. Από τότε μέχρι σήμερα ο ρόλος και η θέση του στην ομάδα αναβαθμίζεται συνεχώς, ώσπου τα ξημερώματα της Δευτέρας (20/3), είδε όλο το κοινό της Crypto Arena του Λ.Α. όρθιο, να φωνάζει «MVP-MVP!» και να αναφέρεται σε αυτόν. Χωρίς να το εννοούν φυσικά, αλλά δίχως και να τον ειρωνεύονται. 

Ο 24χρονος γκαρντ είχε ήδη προσφέρει μία πολύ χρήσιμη νίκη στους Λέικερς, οδηγώντας τους στο 111-105 επί των Ορλάντο Μάτζικ. Ήταν η στιγμή που ο Ριβς έκανε ρεκόρ καριέρας με 35 πόντους, ενώ είχε 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Νούμερα που κάλλιστα θα μπορούσαν να αφορούν τον ΛεΜπρόν, αλλά μιας και ο Βασιλιάς είναι τραυματίας, ο... αντικαταστάτης του έκανε όλη τη δουλειά. 

Οι Λιμνάνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν και να εισαχθούν έστω σε μία από τις θέσεις 7-10 που οδηγούν στα play in, είχαν πολλά προβλήματα απέναντι στους Μάτζικ. Οι Πάολο Μπαντσέρο και Φραντζ Βάγκνερ (είχαν από 21 πόντους) τους έβαζαν εμπόδια, ενώ ο Άντονι Ντέιβις ήταν άστοχος (6/15) και μη αποτελεσματικός απέναντι στους ψηλούς του Ορλάντο. Ώσπου ο κόουτς Ντέβιν Χαμ εμφάνισε στο παρκέ τον Όστιν Ριβς και με το έργο του -εκτός του ότι δεν βγήκε ούτε στιγμή από την πεντάδα, παρά μόνο για... αναπνοές- πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση της επαγγελματικής του καριέρας.