Ο Μάρκανεν κατέκτησε το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς (vid)

Λάουρι Μάρκανεν

i

© photo by Alex Goodlett / Getty Images / Ideal Images

Ο Μάρκανεν κατέκτησε το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 11:09 - 25.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:09 - 25.04.2023

Στην πρώτη του χρονιά με τους Γιούτα Τζαζ ο Λάουρι Μάρκανεν εκτίναξε το παιχνίδι του και «ανεβαίνοντας» στους 25,6 πόντους ανά αγώνα βραβεύθηκε δικαίως ως ο Most Improve Player της σεζόν 2022-23.

O Λάουρι Μάρκανεν ήταν στο... στρατόπεδο όταν πήρε το μήνυμα από το ΝΒΑ που έλεγε ότι αυτός κατέκτησε το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν. Ο Φινλανδός φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ υπηρετεί την πατρίδα του μιας και η ομάδα του αποκλείστηκε από τα play offs, αλλά σε ατομικό επίπεδο έκανε τεράστια αίσθηση. 

Στην πρώτη του χρονιά στην πόλη των Μορμόνων, ο 26χρονος πέρασε το παιχνίδι του στο επόμενο επίπεδο και μάλιστα πήρε μέρος για πρώτη του φορά στο All-Star Game. Μία διάκριση που απέκτησε μοιραία καθώς στη διάρκεια της πορείας του έκανε απίστευτα ματς, ενώ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 25.6 πόντους και 39% στα σουτ τριών πόντων, 8.6 ριμπάουντ μέσο όρο σε σύνολο 66 αγώνων. 

Τσαρλς Μπάρκλεϊ: «Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες στην ιστορία των Χιτ»
NBA

10:46 - 25.04.2023

Τσαρλς Μπάρκλεϊ: «Ο Τζίμι Μπάτλερ είναι ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες στην ιστορία των Χιτ»

Σε μία λίστα που τοποθέτησε πρώτο τον Ντουέιν Ουέιντ και δεύτερο τον Αλόνζο Μόρνινγκ, ο θρύλος του NBA Τσαρλς Μπάρκλεϊ θεωρεί πως ο Τζίμι Μπάτλερ πλέον θα πρέπει να θεωρείται μέλος της BIG-3 των Μαϊάμι Χιτ σε ολόκληρη την ιστορία τους.

Ήταν όλους αυτούς τους μήνες το φαβορί για την τιμητική διάκριση, καθώς ο Μάρκανεν σε σχέση με την περσινή του παρουσία στο Κλίβελαντ (14,8 πόντοι, 5,7 ριμπάουντ) εκτίναξε τα νούμερα του και μόνο ο Σάι Τζίλντζεους-Αλεξάντερ των Θάντερ διεκδίκησε το βραβείο. Ο Καναδός γκαρντ βέβαια έχει καθιερωθεί ως ένας ασταμάτητος σκόρερ και ναι μεν οι 31,4 πόντοι του μέσο όρο έκαναν τεράστια αίσθηση, αλλά