O Λάουρι Μάρκανεν στον στρατό έμαθε «να επιβιώνω σε άβολες καταστάσεις» και «να ηγούμαι» (vid)

O Λάουρι Μάρκανεν στον στρατό έμαθε «να επιβιώνω σε άβολες καταστάσεις» και «να ηγούμαι» (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 14:32 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 09.01.2024

Για την καλοκαιρινή του θητεία στoν Φινλανδικό στρατό, που ήταν υποχρεωτική αλλά και χρήσιμη για τον ίδιο, μίλησε ο Λάουρι Μαρκάνεν και δήλωσε σε ποιους τομείς τον βοήθησε ώστε να ετοιμαστεί για μία ακόμα σπουδαία (σε προσωπικό επίπεδο) σεζόν με τους Γιούτα Τζαζ.

Με την παρουσία του την περσινή αγωνιστική περίοδο, εκτός ότι εντυπωσίασε τους πάντες, κατάφερε να επιλεγεί για πρώτη φορά στην καριέρα του ως All-Star. O Λάουρι Μάρκανεν των Γιούτα Τζαζ παραμένει σε αυτό το επίπεδο και αισιοδοξεί πως για διαδοχική σεζόν θα βρίσκεται ανάμεσα στους επίλεκτους της Δύσης. 

Το καλοκαίρι πάντως, δεν δούλεψε σκληρά στα γυμναστήρια και στα γήπεδα του μπάσκετ, όπως οι συνάδελφοί του σταρς του ΝΒΑ. Η δικιά του εκπαίδευση περιελάμβανε στρατιωτική πειθαρχία, ασκήσεις που δεν είχε ξανακάνει ποτέ στη ζωή του (όπως... έρπινγκ) και μία ρουτίνα πρωτόγνωρη γι' αυτόν. Μόλις τελείωσε τις υποχρεώσεις του στη Γιούτα, ο Μάρκανεν επέστρεψε στην πατρίδα του για να καταταγεί στον στρατό. 

Η θητεία στην Φινλανδία είναι υποχρεωτική και απαιτητική ακόμα και για αθλητές του επιπέδου του, ενώ ο ίδιος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κάθε στιγμή από αυτή την εμπειρία που έζησε στα στρατόπεδα και στα πεδία βολής. 

«Ήταν μία τρομερή εμπειρία», είπε ο ίδιος και εξήγησε αυτή του την προσέγγιση. «Νομίζω ότι μακροπρόθεσμα θα με βοηθήσει πραγματικά το γεγονός ότι πήγα στον στρατό, ώστε να αποκτήσω ακόμα μεγαλύτερη ηγετικό ρόλο και να μπορώ να ανταποκρίνομαι σε συνθήκες που δεν είναι βολικές. Προφανώς, ξέρω πώς να χειρίζομαι τις αντιξοότητες στο γήπεδο μπάσκετ, άλλωστε μπάσκετ όλη μου τη ζωή, αλλά ήταν διαφορετικό να είμαι συναντάω συνθήκες που δεν είχα συναντήσει ξανά στο παρελθόν», πρόσθεσε. 

Έτοιμο το Παρίσι για... ΝΒΑ δράση - Ο Ντόνοβαν Μίτσελ στέλνει χαιρετίσματα από τον Πύργο του Άιφελ (vids)
NBA

13:47 - 09.01.2024

Έτοιμο το Παρίσι για... ΝΒΑ δράση - Ο Ντόνοβαν Μίτσελ στέλνει χαιρετίσματα από τον Πύργο του Άιφελ (vids)

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς και οι Μπρούκλιν Νετς, αφού πρώτα δουν τα αξιοθέατα, όπως έκανε ο Ντόνοβαν Μίτσελ, το βράδυ της Πέμπτης θα παίξουν εκεί το μεταξύ τους παιχνίδι για την κανονική διάρκεια της σεζόν στο ΝΒΑ.

Το μόνο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της θητείας του που δεν μπορούσε να ξεπεράσει «ήταν οι άσχημες καιρικές συνθήκες». Διότι, στην Φινλανδία τον Μάιο «χιόνιζε και ήταν άγριο να ξυπνάς στη μέση της νύχτας μέσα στο δάσος και η φωτιά να έχει σβήσει», θυμήθηκε ο 26χρονος φόργουορντ. Επίσης, εξήγησε πως η εκπαίδευσή του δεν ήταν τυπική, αλλά πλήρης. «Έλυνα το όπλο και το συναρμολογούσα ξανά, έκανα πράγματα για πρώτη φορά στη ζωή μου», τόνισε. 

🔴 Sportal Euroleague Show με Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές και όλη τη δράση της Τρίτης

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!