Οι Πέισερς νίκησαν και τους Σέλτικς αλλά τώρα ανησυχούν γιατί τραυματίστηκε ο Χαλιμπάρτον (vids)
i

© photo by Andy Lyons / Getty Images / Ideal Images

Οι Πέισερς νίκησαν και τους Σέλτικς αλλά τώρα ανησυχούν γιατί τραυματίστηκε ο Χαλιμπάρτον (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:34 - 09.01.2024 / Ανανεώθηκε: 08:37 - 09.01.2024

Στην Ιντιάνα οι Πέισερς αν και τραυματίστηκε ο Ταϊρίς Χαλιμπάρτον, με τον Μπενεντίκτ Μαθουρίν πρωταγωνιστή επικράτησαν των Μπόστον Σέλτικς (133-131) και αυτή ήταν η έβδομη νίκη τους στα τελευταία οκτώ ματς.

Μετά τις διαδοχικές τους νίκες επί της δεύτερης καλύτερη ομάδων της Ανατολής, σύμφωνα με την κατάταξη, δηλαδή του Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Ιντιάνα Πέισερς επικράτησαν με 133-131 και στην κόντρα τους με του πρωτοπόρους της περιφέρειας, Μπόστον Σέλτικς

Και μάλιστα τα κατάφεραν ουσιαστικά χωρίς τον Ταϊρίς Χαλιμπάρτον. Ο σούπερ σταρ τους και ο κορυφαίος πασέρ στο ΝΒΑ τραυματίστηκε στην δεύτερη περίοδο και εγκατέλειψε το παιχνίδι. Τώρα, οι Πέισερς το μόνο που κάνουν είναι προσευχές για να μην έχει κάτι σοβαρό και για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό. Αν και βέβαια οι πρώτες εικόνες υποδεικνύουν... πρόβλημα! 

Στο μεταξύ, μέχρι το τελικό 133-131, σε μία αναμέτρηση που τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία φάση, κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου, Μπενεντίκτ Μαθουρίν, ο οποίος κέρδισε φάουλ σε άστοχο σουτ για τρεις πόντους και 0,6 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή του χρόνου, με το σκορ ισόπαλο στο 131-131 πήγε στη γραμμή των ελευθέρων βολών για τρεις προσπάθειες. 

Έβαλε τις δύο πρώτες και έχασε την τρίτη, ως όφειλε και βάσει λογικής προσέγγισης, ώστε να χαθεί χρόνος και να μην μπορέσουν οι Σέλτικς να απαντήσουν. Όπως και έγινε! 

Για τους Σέλτικς, δεν αγωνίστηκε ο σούπερ σταρ τους Τέισον Τέιτουμ, ενώ ο Τζέιλεν Μπράουν ναι μεν έβαλε 40 πόντους, αλλά έχασε τα δύο κρίσιμα σουτ πριν της βολές του Μαθουρίν, ο οποίος -με τη σειρά του- τελείωσε το ματς με 26 πόντους σε 29 λεπτά συμμετοχής, ερχόμενος από τον πάγκο. 

Το χρήσιμο πάντως για την ομάδα της Βοστώνης ήταν πως έχασαν ξανά και οι Μιλγουόκι Μπακς, από τους Τζαζ αυτή τη φορά, οπότε η πρώτη θέση στην ανατολική περιφέρεια ακόμα δεν... κινδυνεύει από άλλον σφετεριστή. Την ίδια ώρα οι Ιντιάνα Πέισερς έχουν επτά νίκες στα τελευταία οκτώ ματς και με ρεκόρ 21-15 όλο και αναβαθμίζονται στην κατάταξη.