Μέξας: «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας»

Ο Κώστας Μέξας

i

©InTime

Μέξας: «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας»

Sportal newsroom 17:58 - 06.10.2023

Το Λαύριο αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΑΕΚ (7/10, 17:15, ΕΡΤ 3) στην πρεμιέρα της Basket League και ο Κώστας Μέξας αναγνωρίζει τη δυσκολία του παιχνιδιού

Το Λαύριο ξεκινάει τις υποχρεώσεις του στην Basket League απέναντι στην ΑΕΚ το Σάββατο (7/10, 17:15, ΕΡΤ3) στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων.

Το παιχνίδι θα είναι το πρώτο επίσημο για τον Κώστα Μέξα στον πάγκο του Λαυρίου και το πρώτο της ομάδας σε πρεμιέρα πρωταθλήματος χωρίς τον Χρήστο Σερέλη μετά από 19 χρόνια.

«Ξεκινάμε το πρωτάθλημα με πολύ καλή διάθεση, με όρεξη να παρουσιάσουμε κάτι όμορφο μπασκετικά, που θα αρέσει στους φιλάθλους της ομάδας και όχι μόνο. Προφανώς είναι νωρίς για όλες τις ομάδες, όπως φυσικά και για τη δική μας. Ειδικά για μας που έχουμε παιδιά τα οποία πρώτη φορά παίζουν ως επαγγελματίες και τώρα μαθαίνουν πώς παίζεται το μπάσκετ στην Ευρώπη. Είμαστε εδώ για να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε» δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας της Λαυρεωτικής Κώστας Μέξας.

Και συμπλήρωσε: «Το παιχνίδι με την ΑΕΚ έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας για δύο λόγους. Πρώτον διότι η ΑΕΚ έχει αποκτήσει φέτος παίκτες που έχουν καριέρα στο ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα και ξεκάθαρα θέλει να αλλάξει επίπεδο και δεύτερον διότι παίζουμε στην έδρα της. Σε τέτοια παιχνίδια, με τόσο ποιοτικούς αντιπάλους πρέπει να ελέγξεις τον ρυθμό του αγώνα και αυτό θα συμβεί καταρχήν μέσα από την αμυντική λειτουργία μας και κατά δεύτερον από την ευστοχία μας και τις σωστές επιλογές.

Ο τελευταίος χαιρετισμός στον μέγα Ιωαννίδη - Μέχρι και ο Ντέιβιντ Ρίβερς εμφανίστηκε στην κηδεία του «Ξανθού»
ΜΠΑΣΚΕΤ

17:47 - 06.10.2023

Ο τελευταίος χαιρετισμός στον μέγα Ιωαννίδη - Μέχρι και ο Ντέιβιντ Ρίβερς εμφανίστηκε στην κηδεία του «Ξανθού»

Στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, συγγενείς και φίλοι, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη. Όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα ήταν εκεί, η σύζυγός του, η κόρη του, παίκτες του και συνάδελφοι. Μέχρι και ο Ντέιβιντ Ρίβερς ταξίδεψε από την Αμερική στη Θεσσαλονίκη για να του πει «αντίο».

Δεν είναι εύκολος ο συνδυασμός όλων αυτών, όμως έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνουμε και ευελπιστούμε να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο».