Συγκλονιστικές στιγμές στο «Αλεξάνδρειο» για τον Ιωαννίδη - Γκάλης: «Με μία λέξη ο "Ξανθός" ήταν...» (pics, vid)

Συγκλονιστικές στιγμές στο «Αλεξάνδρειο» για τον Ιωαννίδη - Γκάλης: «Με μία λέξη ο "Ξανθός" ήταν...» (pics, vid)

Νίκος Καλαμπάκας 16:57 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 19:03 - 06.10.2023

Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον Γιάννη Ιωαννίδη. Η οικογένεια του Άρη βρέθηκε σύσσωμη έξω από το «Αλεξάνδρειο» εκεί που τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του «ξανθού» του ελληνικού μπάσκετ. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο.

Συγκλονιστικές στιγμές ζει η Θεσσαλονίκη η οποία αποχαιρετά σήμερα, Παρασκευή 10/6 τον Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο «Ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ έφυγε από τη ζωή στις 4/10 αφήνωντας φτωχότερο τον κόσμο του μπάσκετ και πριν την κηδεία του η σορός του βρέθηκε στο "Nick Gallis Hall", εκεί όπου σύσσωμη η οικογένεια του Άρη είπε το «τελευταίο αντίο» στον άνθρωπο που οδήγησε την ομάδα στις μεγαλύτερες επιτυχίες της ιστορίας της.

Πλήθος κόσμου έσπευσε στο γήπεδο της ομάδας, εκεί όπου η σορός του μεγάλου Έλληνα πρωταθλητή τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και οι σκηνές που έζησαν είναι τουλάχιστον συγκλονιστικές.

Η ομάδα του Άρη είχε πάει στο σημείο όλα τα τρόπαια που κατακτήθηκαν επί των ημερών του και ο κόσμος είχε την ευκαιρία να αποχαιρετήσει με δόξα και τιμή το ίνδαλμά του.

Γκάλης: «Αν χαρακτήριζα με μια λέξη τον Ιωαννίδη θα έλεγα ότι ήταν άντρας»

Ο Νίκος Γκάλης ήταν μεταξύ αυτών που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον Γιάννη Ιωαννίδη. Ο «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ στις δηλώσεις του χαρακτήρισε τον πρώην προπονητή τους ως «άντρα» και δάσκαλο για εκείνον: «Αν μπορούσα να χαρακτηρίσω τον Γιάννη με μια κουβέντα, θα έλεγα ότι ήταν άντρας. Ότι είχε να σου πει, το έλεγε απευθείας. Είχε όραμα από μικρό παιδι να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε. Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Δύσκολη μέρα για μένα, για όλους τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος. Όλες οι στιγμές με τον Ιωαννίδη είναι καλές. Είχαμε πολλές χαρές και λίγες λύπες. Μπορεί μερικοί να τον κατηγορούσαν για τον τρόπο του, αλλά ήταν ευθύς άνθρωπος»

Tags: