Ο τελευταίος χαιρετισμός στον μέγα Ιωαννίδη - Μέχρι και ο Ντέιβιντ Ρίβερς εμφανίστηκε στην κηδεία του «Ξανθού»

Ο τελευταίος χαιρετισμός στον μέγα Ιωαννίδη - Μέχρι και ο Ντέιβιντ Ρίβερς εμφανίστηκε στην κηδεία του «Ξανθού»

Sportal newsroom 17:47 - 06.10.2023 / Ανανεώθηκε: 18:13 - 06.10.2023

Στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, συγγενείς και φίλοι, είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Γιάννη Ιωαννίδη. Όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα ήταν εκεί, η σύζυγός του, η κόρη του, παίκτες του και συνάδελφοι. Μέχρι και ο Ντέιβιντ Ρίβερς ταξίδεψε από την Αμερική στη Θεσσαλονίκη για να του πει «αντίο».

Αμέσως μετά το λαϊκό προσκύνημα στον Αλεξάνδρειο, η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη κατέληξε στο νεκροταφείο της Θέρμης. Την πομπή ακολούθησαν πολλοί άνθρωποι. Γνωστοί, φίλοι και κόσμος που απλά αγαπούσε τον «Ξανθό». Για την φυσιογνωμία του, την προσφορά του και το πάθος του ό,τι κι αν έκανε. 

Το φέρετρο ήταν τυλιγμένο με μία τεράστια σημαία του αγαπημένου του Άρη και οι συγγενείς του παραδίπλα θλιμμένοι τον οδήγησαν στην τελευταία κατοικία. 

Ανάμεσα στον κόσμο που παρευρέθηκε ήταν και ο Ντέιβιντ Ρίβερς. Ο θρυλικός Αμερικανός του Ολυμπιακού, ο οποίος ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του προπονητή. «Ο Γιάννης ήταν άνθρωπος που με βοήθησε πιο πολύ στην καριέρα μου. Δεν θα τον ξεχάσω ποτέ», είπε ο Ρίβερς, ο οποίος αγωνίστηκε με τους «ερυθρόλευκους» από το 1995 έως το 1997 στην πρώτη του θητεία, αλλά και από το 2000 έως το 2001.

Με τον Ιωάννιδη συνεργάστηκε στα πρώτα του δύο χρόνια στην Ελλάδα, το ευρωπαϊκό το κατέκτησε το 1997 με προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά με τον «Ξανθό» είχε μία ιδιαίτερη σύνδεση και μία μοναδική συμπάθεια. Όπως άλλωστε και ο Έντι Τζόνσον, ο οποίος επίσης συνδύασε την ευρωπαϊκή του πορεία με τα «ερυθρόλευκα» και με τον Ιωαννίδη και επίσης εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια όταν ενημερώθηκε για την απώλεια και αποχαιρέτησε τον αγαπημένο του κόουτς.