Κασελάκης: «Πιστεύαμε ότι θα φτάναμε εδώ ακόμα και στο 0-3 της φάσης των 16»

Κασελάκης: «Πιστεύαμε ότι θα φτάναμε εδώ ακόμα και στο 0-3 της φάσης των 16»

Χρήστος Τσάλτας 16:37 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 25.04.2024

Ο Λεωνίδας Κασελάκης μίλησε για την παρουσία του Περιστερίου bwin στο Final 4 του BCL και τόνισε πως άπαντες στην ομάδα πίστευαν στην πρόκριση στο Final 4 ακόμα και όταν η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν με την πλάτη στον τοίχο.

Το Περιστέρι bwin ζει μεγάλες στιγμές, με την παρουσία του στο Final 4 του BCL για πρώτη φορά στην ιστορία του. Στο πλαίσιο του μεγάλου ραντεβού στην Stark Arena η διοργανώτρια αρχή πραγματοποίησε τη συνέντευξη Τύπου, που επί της ουσίας άνοιξε την αυλαία του μεγάλου ραντεβού, με τον αρχηγό της ομάδας των δυτικών προαστίων, Λεωνίδα Κασελάκη, να δίνει το παρόν.

Ο έμπειρος φόργουορντ δεν έκρυψε τον εντυπωσιασμό του για το γυάλινο δάπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί το Final 4 της διοργάνωσης, ενώ τόνισε πως άπαντες στην ομάδα πίστευαν στην πρόκριση και σε μια καλή πορεία ακόμα και όταν το Περιστέρι bwin βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

Όσα είπε ο Λεωνίδας Κασελάκης στη συνέντευξη Τύπου του Final 4 του BCL:

Για το γυάλινο δάπεδο στην Stark Arena: «Καλησπέρα σε όλους. Ήταν πολύ εντυπωσιακό το γήπεδο. Δεν περίμενα ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ. Ανυπομονώ να παίξω εδώ. Είναι η πρώτη φορά και είναι σπουδαίο».

Για την πορεία του Περιστερίου bwin ως το Final 4: «Είναι σπουδαία στιγμή και επίτευγμα που είμαστε εδώ. Μέσα στην ομάδα το πιστεύουμε και το πιστεύαμε, ακόμα και όταν ήμασταν στο 0-3 με πολύ ποιοτικές ομάδες όπως η Τενερίφη και η Μάλαγα. Για εμάς είναι σημαντικό να συναντήσουμε δυσκολίες και να απαντήσουμε σε αυτές και να δείξουμε χαρακτήρα. Πρέπει να το απολαύσουμε και να παίξουμε σκληρά».

Για το τι έφερε την ανατροπή από το 0-3 στη φάση των 16: «Το σημείο κλειδί ήτα η νίκη κόντρα στην Καρσίγιακα στην έδρα μας. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε. Χρειαζόμασταν συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προκριθούμε, αλλά δουλέψαμε σκληρά και τα καταφέραμε. Όταν τα καταφέρνεις στα δύσκολα αποκτάς αυτοπεποίθηση και δεν έχεις κάτι να χάσεις. Αυτή η ομάδα έχει χαρακτήρα και είμαι περήφανος για την πορεία μας».

Για την εμπειρία του Βασίλη Σπανούλη στα Final 4: «Ο κόουτς έχει εμπειρία και νοοτροπία νικητή. Το έχει δείξει σε όλη τη σεζόν. Είναι κοντά στους παίκτες, θέλει να βγάλει την πίεση από τους παίκτες και ξέρει πώς να το κάνει. Είναι ένας προπονητής που ξέρει όσο κανένας άλλος αυτά τα παιχνίδια».

Για τον ρόλο ου έχει τη φετινή σεζόν στο Περιστέρι bwin και αν νιώθει ότι έχει ειδική αποστολή: «Δεν νιώθω ότι έχω να καθοδηγήσω τους συμπαίκτες μου. Σαν ομάδα έχουμε δουλέψει σκληρά. Μιλήσαμε όταν τα πράγματα πήγαιναν λάθος, ειδικά στο ξεκίνημα της σεζόν. Εγώ περισσότερο μαθαίνω από τους συμπαίκτες μου, παρά τους δίνω πράγματα, οπότε είμαι περήφανος που είμαι αρχηγός τους»