Ο Ντόντσιτς ετοιμάζεται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ

Λούκα Ντόντσιτς

Ο Ντόντσιτς ετοιμάζεται να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ

Νίκος Καλαμπάκας 10:47 - 19.09.2023

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει την ευκαιρία να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους Μάβερικς το οποίο θα τον καθιστά τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ.

Ο Λούκα Ντόντσιτς βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο ώστε να υπογράψει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία του ΝΒΑ.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Σλοβένος μπασκετμπολίστας του Ντάλας επιλεγεί ξανά για το φετινό All Star Game και έπειτα θα έχει δικαίωμα να υπογράψει τη μέγιστη επέκταση συμβολαίου με τους Μάβερικς για πέντε χρόνια, έως το 2025.

Ένα τέτοιο σενάριο θα έκανε τον Λούκα Ντόντσιτς τον πιο ακριβοπληρωμένο μπασκετμπολίστα σε μια σεζόν που γνώρισε ποτέ η λίγκα, καθώς θα κέρδιζε 70 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο και συνολικά 318 εκατομμύρια δολάρια και για τα πέντε χρόνια.

Με ένα τέτοιο συμβόλαιο ο Ντόντσιτς θα ξεπεράσει τον Στεφ Κάρι, ο οποίος ήταν ο πρώτος στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες την περασμένη σεζόν με συμβόλαιο 51,9 εκατ. δολαρίων.

Πίσω του οι Κέβιν Ντουράντ (47,6), Λεμπρόν Τζέιμς (47,6), Νίκολα Γιόκιτς (47,6) και Τζόελ Εμπίντ (47,6).

Τα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι, εάν το όριο των μισθών σε συλλογικό επίπεδο αυξηθεί κατά 10 τοις εκατό την επόμενη τριετία, όπως αναμενόταν, αυτό του Ντόντσιτς θα ανερχόταν στα 367,5 εκατομμύρια, ενώ τον τελευταίο χρόνο της σύμβασης θα κέρδιζε ένα απίστευτο ποσό που φτάνει τα 83,6 εκατομμύρια.

Την περασμένη σεζόν, ο Σλοβένος είχε μέσο όρο 32,4 πόντους, 8,6 ριμπάουντ και 8,0 ασίστ ενώ σούταρε 49,6% στα δίποντα, 34,2% από τους τρεις και 74,2% από τη γραμμή των ελεύθερων βολών.

Αν επαναλάβει και φέτος αυτές τις επιδόσεις, είναι βέβαιο ότι ο Λούκα θα πάρει μια θέση στο All Star του NBA. Και τότε, θα μπορέσει να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην ιστορία της λίγκας.