Ο Λούκα Ντόντσιτς αναγκάζει τους φιλάθλους να φωνάζουν «MVP» κάθε φορά που πιάνει τη μπάλα

Λούκα Ντόντσιτς

i

FIBA

Ο Λούκα Ντόντσιτς αναγκάζει τους φιλάθλους να φωνάζουν «MVP» κάθε φορά που πιάνει τη μπάλα

Νίκος Καλαμπάκας 19:43 - 28.08.2023

Ο αρχηγός της εθνικής Σλοβενία έδωσε μια ακόμα φοβερή... παράσταση στη νίκη της ομάδας του επί της Γεωργίας, για τη 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, αναγκάζοντας το κοινό που βρέθηκε στην «Οκινάουα Αρένα» να φωνάζει "MVP" κάθε φορά που έπιανε τη μπάλα στα χέρια του.

Ο Λούκα Ντόντσιτς άκουγε τους φιλάθλους να φωνάζουν δυνατά "M-V-P" κάθε φορά που έπιανε τη μπάλα στη νίκη της Σλοβενίας επί της Γεωργίας, για τη 2η αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ της FIBA.

Το πλήθος που βρέθηκε στην «Οκινάουα Αρένα» εξέφρασε τη λατρεία του για τον σταρ των Ντάλας Μάβερικς ενώ εκείνος σούταρε από τη γραμμή των ελεύθερων βολών με 3:12 να απομένουν για το τέλος του αγώνα. Οι διεκδικητές του τίτλου κέρδισαν τελικά με 88-67.

Αργότερα ο Λούκα πήγε στο κέντρο του γηπέδου για να λάβει τη δεύτερη διαδοχική του διάκριση στο TCL Player of the Game, την οποία κέρδισε επάξια αφού έδωσε μια ακόμη αριστουργηματική παράσταση.

Ο Ντόντσιτς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 34 πόντους έχοντας 45% ευστοχία στα σουτ που επιχείρησε, συμπληρώνοντας τη στατιστική του με 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Ήταν μια συνέχεια του καλού παιχνιδιού του στη νίκη της Σλοβενίας επί της Βενεζουέλας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Εκεί, σημείωσε 37 πόντους, τους τέταρτους περισσότερους πόντους από παίκτη σε εναρκτήριο ματς ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ακόμα πήρε 7 ριμπάουντ, έδωσε 6 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο.

Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του Σλοβένου στο οποίο σημείωσε πάνω από 30 πόντους.

Μόνο τρεις παίκτες στο παρελθόν είχαν διαδοχικά παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο με περισσότερους από 30 πόντους στον 21ο αιώνα: ο Λουίς Σκόλα και ο Κέβιν Ντουράντ το 2010, και ο Λάρι Αγιούσο το 2002.

Αυτό που κάνει αυτές τις εμφανίσεις ακόμα πιο εντυπωσιακές είναι το γεγονός ότι ο 24χρονος γκαρντ από τη Λιουμπλιάνα τα έκανε όλα αυτά σε λίγο περισσότερο από 30 λεπτά συμμετοχής στον κάθε αγώνα.

Το Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Η φάση των «16», τα αποτελέσματα, οι προκρίσεις και το πρόγραμμα των αγώνων μέχρι και τον τελικό
FIBA WORLD CUP

18:45 - 01.09.2023

Το Πανόραμα του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Η φάση των «16», τα αποτελέσματα, οι προκρίσεις και το πρόγραμμα των αγώνων μέχρι και τον τελικό

Απομένει άλλος ένας αγώνας για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά υπάρχει μέρος του τοπίου που έχει ξεκαθαριστεί. Η Εθνική ομάδα έχασε από την Λιθουανία και αποκλείστηκε, ενώ στα προημιτελικά βρίσκονται ήδη -πέραν των Λιθουανών- οι ΗΠΑ, η Σλοβενία και η Γερμανία.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πρώτο ζευγάρι των αγώνων του Λούκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν εκπληκτικό, Πλέον το ερώτημα είναι ένα: Tου αξίζει ήδη ο τίτλος του MVP;

17:47 - 28.08.2023

Το post game του Sportal μετά την αναμέτρηση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, με καλεσμένο τον Άρη Λυκογιάννη

Η Ελλάδα ηττήθηκε από τις ΗΠΑ σε αγώνα της 2η αγωνιστική του ομίλου τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA. Δείτε το post game του Sportal που είχε καλεσμένο στο στούντιό του τον Άρη Λυκογιάννη!

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.