H Σλοβενία νίκησε τη Γεωργία με «τριαντάρα» και double double του Ντόντσιτς (vid)

Λούκα Ντόντσιτς

i

© Fiba

H Σλοβενία νίκησε τη Γεωργία με «τριαντάρα» και double double του Ντόντσιτς (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 16:29 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:47 - 28.08.2023

Ο Λούκα Ντόντσιτς οδήγησε για μία ακόμα φορά τη Σλοβενία με ασφάλεια στη νίκη (88-67), αυτή τη φορά απέναντι στη Γεωργία του κόουτς Ηλία Ζούρου. Πλέον οι Σλοβένοι έχουν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς και η πρώτη θέση του Group F τους ανήκει.

Η Σλοβενία με τον Λούκα Ντόντσιτς να... σταματάει στους 34 πόντους και να προσθέτει στη στατιστική του 10 ριμπάουντ και 6 ασίστ, νίκησαν τη Γεωργία του κόουτς Ηλία Ζούρου με 88-67 και έκαναν το 2/2 για το Group F του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε έναν όμιλο που πλέον ελέγχουν και η πρώτη είναι σχεδόν αδύνατο να τους ξεφύγει. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να χάσουν την Τετάρτη (30/8) κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήρι. Οι Αφρικανοί που πήραν την πρώτη τους νίκη (κόντρα στην Βενεζουέλα) σε ολόκληρη της ιστορίας τους στα Μουντομπάσκετ θεωρητικά δεν είναι ικανοί να απειλήσουν στο υψηλό επίπεδο, αλλά πλέον έχουν αποκτήσει ελπίδες πρόκρισης πράγμα που τους κάνει αν μη τι άλλο... επικίνδυνους. 

Για τη Γεωργία που κόντρα στη Σλοβενία είχε για πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Μαμουκελασβίλι των Σαν Αντόνιο Σπερς, οι στόχοι παραμένουν ορατοί και η πρόκριση στα... χέρια της. Άλλωστε την τελευταία αγωνιστική (30/8) θα αντιμετωπίσουν την Βενεζουέλα και αν νικήσουν τότε θα προκριθούν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο άλλο ματς, αφού στην πρεμιέρα είχαν νικήσει (85-60) το Πράσινο Ακρωτήρι. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Το μόνο σίγουρο ήταν πως το παιχνίδι των Σλοβένων θα το καθόριζε εξ ολοκλήρου ο Λούκα Ντόντιτς. Το ήξεραν όλοι και σίγουρα το γνώριζαν και οι Γεωργιανοί. Αυτό ωστόσο, δεν σημαίνει ότι κατάφεραν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες που τοποθέτησε στο παρκέ ο σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς, ο οποίος μέχρι το ημίχρονο είχε προλάβει να σκοράρει 19 πόντους

Στο ξεκίνημα του αγώνα πάντως, η Γεωργία ήταν αποτελεσματική. Η πρώτη περίοδος έληξε υπέρ της 17-16, ενώ διατήρησαν αυτή την πρωτοπορία μέχρι και το 11'30''. Μέχρι δηλαδή, να ισοφαρίσει με μία ελεύθερη βολή ο Τζάκα Μπάζιτς και να δώσει με μία δεύτερη το προβάδισμα στη Σλοβενία με 23-22. 

Από εκεί και πέρα ο Ντόντσιτς ανέβασε τον ρυθμό και λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους ήρθε και η διψήφια διαφορά. Το 42-32 έγινε με καλάθι του Μάικ Τόμπεϊ, του νατουραλιζέ σέντερ της Σλοβενιίας, ύστερα από πάσα του Luka Magic, σχεδόν δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, που... έκλεισε στο 45-33. 

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο, οι ομοιότητες ήταν αρκετές με αυτές του πρώτου. Η Γεωργία με τον πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, αλλά από πέρσι φόργουορντ των Σαν Αντόνιο Σπερς, δηλαδή τον Αλεξάντερ Μαμουκελασβίλι, βρήκαν λύσεις, κράτησαν την επαφή για αρχή, αλλά ο Ντόντσιτς άρχισε πάλι τα... δικά του. Πήρε τα ριμπάουντ, έκλεψε αρκετές φορές τη μπάλα και στην επίθεση δεν ήταν ιδιαίτερα εύστοχος, αλλά απειλούσε συνέχεια και κέρδιζε διαδοχικά φάουλ. 

Τι σημαίνει για την Εθνική η νίκη της Νέας Ζηλανδίας επί της Ιορδανίας
FIBA WORLD CUP

14:09 - 28.08.2023

Τι σημαίνει για την Εθνική η νίκη της Νέας Ζηλανδίας επί της Ιορδανίας

Η Νέα Ζηλανδία επικράτησε της Ιορδανίας, για την δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ένα αποτέλεσμα που επηρεάζει άμεσα της Εθνική. Διαβάστε το πώς και το γιατί.

Οι Σλοβένοι με ασφάλεια επέστρεψαν στη διψήφια διαφορά και ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο με το υπέρ τους 63-50 που του έδωσε σημαντικό προβάδισμα νίκης. Στην τελευταία περίοδο, άνοιξαν ακόμα περισσότερο την διαφορά, που ξεπέρασε ακόμα και τους 20 πόντους (74-53 στο 34'45''), ενώ ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τελικό σκορ 88-67.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 33-45, 50-63, 67-88

ΓΕΩΡΓΙΑ (Ζούρος): Αντρονικασβίλι 2 , Μπιτάτζε 7 (1/1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα) , Χιντχαράτζε 12 (3/3 τρίποντα), Μαμουκελασβίλι 21 (2/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), ΜακΦάντεν 5 (1/6 τρίποντα), Σανάτζε 2, Σενγκέλια 9 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ) , Σερμαντίνι 4 (6 ριμπάουντ) , Τσιτσάτζε 5 (1/3 τρίποντα, 7 ασίστ, 3 λάθη).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Σέκουλιτς): Μπλάζιτς 6, Τσέμπασεκ (3 ριμπάουντ), Ντίμετς , Ντόντσιτς 34 (6/11 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 13/17 βολές, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα), Ντράγκιτς 12, Γκλας 2, Χρόβατ 6, Νίκολιτς 2 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Πρέπελιτς Κ. 15 (3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 4 λάθη), Πρέπελιτς Μπ. 3 (8 ριμπάουντ), Τόμπι 8 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα).


Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr
Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.