Άνετη νίκη για τη Γεωργία του Ζούρου κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήρι

Γεωργία - Πράσινο Ακρωτήρι

i

©FIBA

Άνετη νίκη για τη Γεωργία του Ζούρου κόντρα στο Πράσινο Ακρωτήρι

Νίκος Καλαμπάκας 12:56 - 26.08.2023

Η Γεωργία επιβλήθηκε με σκορ 85-60 του Πράσινου Ακρωτηρίου και ξεκίνησε με νίκη το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Με το δεξί μπήκε η Γεωργία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού στην πρεμιέρα της επιβλήθηκε του Πράσινου Ακρωτηρίου με σκορ 60-85.

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου κυριάρχησαν απόλυτα των αντιπάλων τους, οι οποίοι πέρα από τον Ουόλτερ Ταβάρες δεν είχαν να επιδείξουν κάτι το φοβερό.

Η Γεωργία ήταν η ομάδα που κατάφερε να βρει ρυθμό νωρίς και να κριαρχήσει στο παρκέ. Την ώρα που το Πράσινο Ακρωτήρι έψαχνε ακόμα τα πατήματά του, οι παίκτες του Ηλία Ζούρου και παίρνοντας σκορ από τους αδερφούς Σανάτζε και τον Μπιτάτζε, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (11-20).

Το Πράσινο Ακρωτήρι δεν φαινόταν ικανό να απειλήσει ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Γεωργιανοί είχαν το πάνω χέρι και κατάφεραν να μπλοκάρουν επιθετικά τους αντιπάλους τους, την ώρα οι ίδιοι έβλεπαν ολοένα και περισσότερους παίκτες της να μπαίνουν στην εξίσωση της επίθεσης. Κάπως έτσι η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 22 πόντους (19-41) δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Τελικά η διαφορά ανέβηκε στο +26 στο ημίχρονο (22-48) σε ένα παιχνίδι που η Γεωργία έδειχνε να έχει άνετα...

Το μαρτύριο για τους παίκτες του πράσινου Ακρωτηρίου συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Έντι Ταβάρες ήταν απελπιστικά μόνος ώστε να μπορέσει να κάνει την ομάδα του ανταγωνιστική κι όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο η διαφορά μεγάλωνε. Στο 30' το σκορ ήταν 37-70, ενώ και στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε η εικόνα των δύο ομάδων με αποτέλεσμα η Γεωργία να φτάσει σε εύκολη νίκη με σκορ 60-85.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-20, 33-48, 37-70, 60-85