Τι σημαίνει για την Εθνική η νίκη της Νέας Ζηλανδίας επί της Ιορδανίας

Τι σημαίνει για την Εθνική η νίκη της Νέας Ζηλανδίας επί της Ιορδανίας

Χρήστος Τσάλτας 14:09 - 28.08.2023

Η Νέα Ζηλανδία επικράτησε της Ιορδανίας, για την δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, σε ένα αποτέλεσμα που επηρεάζει άμεσα της Εθνική. Διαβάστε το πώς και το γιατί.

Αποστολή στη Μανίλα

Στο παιχνίδι με την Ιορδανία η Νέα Ζηλανδία έσπασε το ρόδι και κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Ήταν η πρώτη της νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σε ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά τελειώνει κάθε ελπίδα των Ιορδανών για πρόκριση, καθώς έχουν ηττηθεί και από την Ελλάδα (92-71 στην πρεμιέρα), αλλα΄και από τη χώρα της Ωκεανίας, ενώ την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την Team USA.

Το αποτέλεσμα αυτό όμως, πώς επηρεάζει την ΕΘνική ομάδα στη συνέχειά της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ας δούμε παρακάτω.

Η «γαλανόλευκη» αντιμετωπίζει στις 15.40 ώρα Ελλάδας τις ΗΠΑ. Σε περίπτωση νίκης κόντρα στους Αμερικανούς θα εξασφαλίσει από σήμερα το εισιτήριο για την επόμενη φάση του τουρνουά.

Αν ηττηθεί από τους Αμερικανούς όμως, τότε θα παίξει «τελικό» την Τετάρτη (30/08) απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Και θα είναι τελικός καθώς με βάση αυτά τα δεδομένα οι δύο ομάδες θα είναι ισόβαθμες (1-1) και ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα πάρει την δεύτερη θέση του ομίλου και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Εν ολίγοις, το αποτέλεσμα του αγώνα της Νέας Ζηλανδίας με την Ιορδανία είχε άμεση σχέση με την πορεία της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη στο τουρνουά.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.

Tags: