O Μιχάλης Λούντζης στο Sportal: «Θα βλέπετε μια Ελλάδα που θα κάνει τα πάντα για νίκη» (vid)

Χρήστος Τσάλτας 09:30 - 28.08.2023

Ο Μιχάλης Λούντζης μίλησε στην κάμερα του Sportal από τη Μανίλα για τη μεγάλη αναμέτρηση της Εθνικής κόντρα στην Team USA, τα σημεία που δίνει έμφαση η «γαλανόλευκη» και έστειλε μήνυμα... μάχης.

Αποστολή στη Μανίλα

Η ώρα για τη μεγάλη «μάχη» της Εθνικής απέναντι στην Team USA πλησιάζει (15:40). Η «γαλανόλευκη» θέλει να παλέψει στο παιχνίδι αυτό και να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί, ξέροντας πως δεν είναι το φαβορί και πως θα πρέπει να αντιδράσει αρκετές φορές στο τέμπο που θα προσπαθήσουν να θέσουν οι παίκτες του Στιβ Κερ.

Παρ' όλα αυτά οι παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα και αυτό υπογράμμισε και ο Μιχάλης Λούντζης, μιλώντας στην κάμερα του Sportal, από την Μανίλα. Ο διεθνής άσος εξήγησε πως υπάρχει ήδη μια πρώτη εικόνα για τους Αμερικανούς από το φιλικό στο Άμπου Ντάμπι, ενώ έδωσε υπόσχεση πως η «γαλανόλευκη» θα παλεύει όλα της τα παιχνίδια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

«Πολύ δύσκολο παιχνίδι», ήταν η πρώτη ατάκα του Λούντζη, μιλώντας για την αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής του ομίλου. για να συμπληρώσει ότι «είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμλίου όπως σε κάθε τουρνουά. Περιμένουμε πολύ σκληρό παιχνίδι, τους αντιμετωπίσαμε στο φιλικό, έχουμε μια πρώτη εικόνα. Αυτό που μένει είναι να μπούμε στο γήπεδο να δούμε τι θα γίνει».

Το παιχνίδι με την Ιορδανία πέρασε μεν, αλλά άφησε αρκετά θετικά στον ορίζοντα. Κυρίως όμως έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία. Ποια ήταν αυτά; «Έδειξε ότι θα βλέπετε μια ομάδα που θα παλεύει σε κάθε φάση, δεν θα παρατάει το παιχνίδι ποτέ και θα κάνει τα πάντα για να κερδίζει», όπως εξήγησε χαρακτηριστικά.

Η Team USA διαθέτει παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Ένας εξ αυτών είναι και ο Τζέιλεν Μπράνσον, τον οποίο αντιμετώπισε ο άσος του Ολυμπιακού στην Κρήτη, πριν από μερικά χρόνια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U19.

Πηγαίνοντας ακόμα πιο βαθιά στην περιφερειακή γραμμή των Αμερικανών ο εκρηκτικός γκαρντ στάθηκε στην ποιότητα και τις λύσεις που διαθέτει ο Στιβ Κερ σε όλο το τουρνουά.

«Μιλάμε για παίκτες που αμοίβονται με εκατομμύρια, παίζουν στο ΝΒΑ, είναι απικταράδες και έχουν πολύ ταλέντο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να παίξουμε ομαδική άμυνα για 40 λεπτά γιατί στο ένας εναντίον ενός είναι πολύ δύσκολο να σταματήσεις επί 40 λεπτά έναν παίκτη και να τους περιορίσουμε όσο περισσότερο γίνεται», ήταν τα λόγια του.

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.