Mission... impossible κόντρα στην Team USA στην δεύτερη «στροφή» του Παγκοσμίου για την Εθνική

Εθνική ομάδα

Mission... impossible κόντρα στην Team USA στην δεύτερη «στροφή» του Παγκοσμίου για την Εθνική

Χρήστος Τσάλτας 08:00 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 08:43 - 28.08.2023

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την Team USA (15:40) στο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA στις Φιλιππίνες.

Αποστολή στη Μανίλα

Την πιο δύσκολη αποστολή, μέχρι την επόμενη, έχει η Εθνική ομάδα, η οποία θα αντιμετωπίσει την Team USA στην Mall of Asia Arena. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έρχεται με καλή ψυχολογία, μετά την επικράτηση της πρεμιέρας κόντρα στην Ιορδανία, που της έδωσε ώθηση και αυτοπεποίθηση, όμως στο παιχνίδι της Δευτέρας ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει κατακόρυφα.

Απέναντί της η «γαλανόλευκη» θα βρει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Την Team USA του Στιβ Κερ, που διαθέτει λάμψη ΝΒΑ σε πλεόνασμα. 12 παίκτες από τον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ, που ο καθένας είναι σταρ στον τομέα του και στη λίγκα θεωρούνται παίκτες κορυδαίου επιπέδου.

Η Εθνική όμως είναι αποφασισμένη να μην... τυφλωθεί από την «λάμψη» των Αμερικανών και να κάνει το παιχνίδι της για 40 λεπτά, διεκδικώντας ό,τι της αναλογεί σε ένα απιχνίδι crash test για τη συνέχεια.

Την Κυριακή οι διεθνείς προπονήθηκαν στη Ninoy Aquino Arena της Μανίλα, με τον Έλληνα προπονητή να έχει όλους τους διαθέσιμους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Ο Ντίνος Μήτογλου επέστρεψε στην Ελλάδα, για να ακολουθήσει πρόγραμμα αποκατάστασης, έπειτα από το ρωγμώδες κάταγμα που υπέστη, με την απουσία του να στερεί μια σημαντική λύση επιθετικά για την Εθνική.

Στην αντίπερα όχθη η Team USA του Στιβ Κερ έρχεται με... φόρα από την πρεμιέρα κόντρα στη Νέα Ζηλανδία. Οι Αμερικανοί προπονήθηκαν κι αυτοί με τη σειρά τους την Κυριακή, με τον κόουτς Κερ να μην αντιμετωπίζει προβλήματα και να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, στοχεύοντας στο 2Χ2 που θα «κλειδώσει» και την πρώτη θέση του ομίλου και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, η Νέα Ζηλανδία αντιμετωπίζει την Ιορδανία (11.45), με τις δύο ομάδες να έχουν σαν στόχο τη νίκη που θα αναπτερώσει τις ελπίδες τους για πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA.

Το πρόγραμμα της ημέρας

Νέα Ζηλανδία - Ιορδανία (11.45)

Ελλάδα - ΗΠΑ (15.00)

Η βαθμολογία

1. ΗΠΑ 1-0

2. Ελλάδα 1-0

3. Ιορδανία 0-1

4. Νέα Ζηλανδία 0-1

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.