Και τώρα... μάχη με την Team USA (vid)

Χρήστος Τσάλτας 21:30 - 27.08.2023

H Εθνική ξεκίνησε με το δεξί το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται, καθώς στον ορίζοντα βρίσκεται η Team USA. Ο Χρήστος Τσάλτας, από τη Μανίλα, καταγράφει όλα τα τελευταία νέα πριν από την προσπάθεια της «γαλανόλευκης» κόντρα στην ομάδα του Στιβ Κερ.

Αποστολή στη Μανίλα

Το πρώτο βήμα έγινε και τώρα ακολουθεί η συνέχεια. Η οποία είναι δύσκολη, μιας και η Εθνική καλείται να αντιμετωπίσει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, την Team USA που στην δική της πρεμιέρα έδειξε τα... δόντια της απέναντι στη Νέα Ζηλανδία. Το 99-72 των Αμερικανών άλλωστε ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει συνέχειας.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι υψηλός, όπως και η διάθεση για υπέρβαση στο γαλανόλευκο στρατόπεδο. Η εικόνα απέναντι στην Ιορδανία και η νίκη με 92-71 τόνωσε την ψυχολογία όλων, με την «γαλανόλευκη» να θέλει να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί και να δώσει τη μάχη της σε ένα 40λεπτο στο οποίο είναι το αουτσάιντερ.

Το πλάνο έχει αλλάξει και οι πρώτες εικόνες του φάνηκαν στην αναμέτρηση με την Ιορδανία, με τον Δημήτρη Ιτούδη να περιμένει συνέχεια και συνέπεια από τους παίκτες του στην αναμέτρηση με τους NBAers της ομάδας του Στιβ Κερ.

To Sportal βρέθηκε στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής ομάδας στη Ninoy Aquino Arena της Μανίλα και σας μεταφέρει όλο τον απόηχο, αλλά και το κλίμα εντός των τειχών λίγες ώρες πριν από την μεγάλη αναμέτρηση που θα κάνει τζάμπολ στις 20.00 τοπική ώρα και 15.00 ώρα Ελλάδας την Δευτέρα (28/08).

Το Mundobasket 2023 στο sportal.gr

Η δράση του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται σε Φιλιππίνες, Ινδονησία και Ιαπωνία κορυφώνεται και το Sportal.gr είναι εδώ για να σας ενημερώνει με εγκυρότητα και ταχύτητα. Η πορεία και τα νέα της Εθνικής μας, αλλά και όλων των ομάδων, το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των αγώνων είναι εδώ, για να μην χάσετε ούτε τις λεπτομέρειες του Mundobasket 2023.