Τα σημαντικά ματς που χάνει ο Βιλντόζα και οι επιλογές που έχει ο Παναθηναϊκός AKTOR

Κώστας Σλούκας και Λούκα Βιλντόζα

Τα σημαντικά ματς που χάνει ο Βιλντόζα και οι επιλογές που έχει ο Παναθηναϊκός AKTOR

Ηλίας Λαλιώτης 18:06 - 08.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:13 - 08.01.2024

Ο Λούκα Βιλντόζα αναμένεται να μείνει για τουλάχιστον ένα μήνα εκτός δράσης και ο Παναθηναϊκός AKTOR ψάχνει λύσεις για να ανταπεξέλθει σε ένα άκρως απαιτητικό πρόγραμμα.

Η νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός AKTOR επί του Περιστερίου για τη Basket League σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Λούκα Βιλντόζα.

Ο Αργεντινός γκαρντ υπέστη ρήξη έξω μηνίσκου στο αριστερό γόνατο και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αύριο (9/1) για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση ο Βιλντόζα θα μείνει τουλάχιστον ένα μήνα εκτός δράσης, ωστόσο -όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις- ο ακριβής χρόνος που θα χρειαστεί για να επιστρέψει στις προπονήσεις θα καθοριστεί μετά την πραγματοποίηση του χειρουργείου.

Ο Αργεντινός μετράει 6.8 πόντους, 1.7 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ ανά 17'42" χρόνο συμμετοχής σε 18 παιχνίδια της EuroLeague, ενώ στην Basket League έχει 8.5 πόντους, 1.4 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ σε 11 ματς.

Το δεδομένο είναι πως θα λείψει από μια σειρά σημαντικών αγώνων σε Ευρώπη και Ελλάδα, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι αυτή τη στιγμή και η συμμετοχή του στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας (15-18 Φεβρουαρίου).

Τα ματς που αναμένεται να χάσει ο Λούκα Βιλντόζα

Παναθηναϊκός AKTOR - Εφές (9/1)

Παναθηναϊκός AKTOR - Μονακό (11/1)

Λαύριο - Παναθηναϊκός AKTOR (14/1)

Παναθηναϊκός AKTOR - Παρτίζαν (19/1)

Παναθηναϊκός AKTOR - Ολυμπιακός (21 ή 22/1)

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός AKTOR (25/1)

Απόλλωνας Πάτρας - Παναθηναϊκός AKTOR (27-29/1)

Ζάλγκιρις Κάουνας - Παναθηναϊκός AKTOR (2/2)

Παναθηναϊκός AKTOR - Άρης (4 ή 5/2)

Παναθηναϊκός AKTOR - Φενέρμπαχτσε (9/2)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός AKTOR (11 ή 12/2)

Οι λύσεις για τον Παναθηναϊκό AKTOR

Το ζητούμενο για τον Εργκίν Αταμάν είναι το πως θα καλύψει το κενό του Λούκα Βιλντόζα. Το πρώτο ενδεχόμενο είναι να πάρουν ακόμα περισσότερο χρόνο οι Σλούκας, Ναν και Γκραντ, με τους Δημήτρη Μωραΐτη και Παναγιώτη Καλαϊτζάκη να παίρνουν ταυτόχρονα περισσότερες ευκαιρίες και στην Ευρωλίγκα, αφού το πρόγραμμα είναι από απαιτητικό έως εξοντωτικό.

Παράλληλα, η επιστροφή του Ιωάννη Παπαπέτρου στην αγωνιστική δράση (είτε στο ματς της Basket League με το Λαύριο στις 14 Γενάρη, είτε σε αυτό με την Παρτιζάν στις 19 του μήνα) δίνει τη δυνατότητα στον Γκριγκόνις να «ανέβει» και στο «2», καλύπτοντας λεπτά στις θέσεις των γκαρντ.

Τέλος, υπάρχει πάντα και η λύση της μεταγραφής για το διάστημα που θα λείψει, με έναν παίκτη που θα υπογράψει συμβόλαιο λίγων εβδομάδων. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες προς το παρόν, αλλά η κατάσταση θα γίνει πιο ξεκάθαρη όταν διαπιστωθεί και ο ακριβής χρόνος απουσίας του Βιλντόζα.

Άλλωστε και ο Εργκίν Αταμάν σε ερώτηση του Sportal στη σημερινή media day  άφησε ανοικτό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.