Η κίνηση που έχει κλέψει ο Μάικ Τζέιμς από τον Βασίλη Σπανούλη

Μάικ Τζέιμς

Η κίνηση που έχει κλέψει ο Μάικ Τζέιμς από τον Βασίλη Σπανούλη

Νίκος Καλαμπάκας 17:38 - 19.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:39 - 19.12.2023

Ο Μάικ Τζέιμς σε συνέντευξή του επισήμανε ότι έχει υιοθετήσει μια κίνηση του Βασίλη Σπανούλη προκειμένου να διευρύνει το ρεπερτόριό του.

Σε συνέντευξή του στο Basketnews.com ο Μάικ Τζέιμς μίλησε για την καριέρα του στην Euroleague, επισημαίνοντας ότι έχει «κλέψει» μια κίνηση του Βασίλη Σπανούλη, προκειμένου να εξελίξει το παιχνίδι του.

Οι δημοσιογράφοι του Basketnews.com έδειξαν φάσεις από την καριέρα του στον γκαρντ από τις ΗΠΑ και τον ρώτησαν τι σκεφτόταν όταν σημείωνε κάποια καλάθια, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι έχει «αντιγράψει» τον Βασίλη Σπανούλη:

«Δεν είχα αυτή την κίνηση στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Πάντα έκανα step back σουτ (σ.σ βήμα πίσω και σουτ) γενικά, αλλά όσον αφορά το side step είδα πρώτα τον Σπανούλη», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει:

«Ο Σπανούλης την έκανε πιο γρήγορα, εγώ την κάνω πιο αργά. Συνήθως έκανε μία κίνηση και μετά πήγαινε γρήγορα στα δεξιά και σούταρε. Και το έκανε και με ανάποδο πόδι».

Ο Μάικ Τζέιμς εξήγησε και πως βοηθάει τον επιτιθέμενο η κίνηση αυτή:

«Όταν έχεις απέναντί σου έναν ψηλότερο αντίπαλο, είναι πιο δύσκολο για αυτόν να μετακινηθεί προς το πλάι σε σχέση με το να πάει μπροστά. Αν κάνω step back, τότε μπορεί ακόμα να με εμποδίσει να σουτάρω, ενώ αν κάνω side step πρέπει να πάει διαγώνια. Νιώθω λοιπόν ότι έτσι δημιουργώ πιο εύκολα απόσταση από τον αντίπαλό μου για να σουτάρω με καλές προϋποθέσεις», κατέληξε.