«O Μάικ Τζέιμς είναι ένας από τους πιο... ψυχρούς παίκτες στον κόσμο!»
i

© EuroLeague Basketball

«O Μάικ Τζέιμς είναι ένας από τους πιο... ψυχρούς παίκτες στον κόσμο!»

Γιώργος Γαβριλάκης 14:28 - 04.02.2024 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 04.02.2024

Στις ΗΠΑ είναι γνωστός για την φιλία του με τον Κέβιν Ντουράντ και για την παρουσία του στο ΝΒΑ με τους Σανς, Πέλικανς και Νετς. Τώρα, που ο Μάικ Τζέιμς ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague, οι συμπατριώτες του τον... αποθεώνουν! Ο Αϊζέια Τόμας σχολίασε το ταλέντο του και την θερμοκρασία του αίματός του που κυλάει στις φλέβες του Αμερικανού γκαρντ της Μονακό...

Δεν πρόκειται να αργήσει πολύ ακόμα μέχρι να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague. Σε τρία-τέσσερα παιχνίδια, ο Μάικ Τζέιμς της Μονακό, αναμένεται να έχει ξεπεράσει στο σύνολο της καριέρας του τους 4.455 πόντους του Βασίλη Σπανούλη. Του απομένουν άλλοι 50 και αρκεί να μείνει υγιείς, γερός και δυνατός και άμεσα θα τοποθετηθεί στο Νο 1. 

Η φήμη του στην Ευρώπη είναι... απειλητική για τους αντιπάλους του, φίλοι και «εχθροί» έχουν υποκλιθεί στην αξία και στην εκτελεστική του δεινότητα. Το ίδιο έχουν κάνει κατά καιρούς και Αμερικάνοι που δεν τον είδαν δα να κάνει πάταγο στο ΝΒΑ με τις τρεις ομάδες που αγωνίστηκε στην πορεία του (Φοίνιξ Σανς, Νιου Ορλίνς Πέλικανς), αλλά έχει πολλούς θαυμαστές και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 

Μάλιστα, ο Κέβιν Ντουράντ των Φοίνιξ Σανς και ένας από τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ είναι επιστήθιος φίλος του. Παρακολουθεί την καριέρα του στην Γηραιά Ήπειρο, τον έχει επισκεφθεί αρκετές φορές, ενώ δεν είναι ο μόνος που ενημερώνεται για τα κατορθώματά του. 

Ο Αϊζέια Τόμας, ο πρώην ΝΒΑer και συνονόματος (και συνεπώνυμος) με τον Hall of Famer και πρωταθλητή με τους Ντιτρόιτ Πίστονς τη δεκαετία του '80, ένας παίκτης που θαυματούργησε στον «μαγικό πλανήτη» όσο ήταν υγιείς και τη σεζόν 2016-17 με τους Μπόστον Σέλτικς είχε 28,7 πόντους μέσο όρο, υποκλίθηκε (και αυτός) στα επιτεύγματα του συμπατριώτη του στην EuroLeague

Ο βετεράνος που πήγε στο Λ.Α. μαζί με τον Πετρούσεφ, μένει ελεύθερος!
NBA

13:53 - 04.02.2024

Ο βετεράνος που πήγε στο Λ.Α. μαζί με τον Πετρούσεφ, μένει ελεύθερος!

Οι Κλίπερς απέκτησαν τον Πι Τζέι Τάκερ από τους Σίξερς στην αρχή τη σεζόν, μαζί με τους Τζέιμς Χάρντεν και Φιλίπ Πετρούσεφ. Τώρα, σκέφτονται να αποζημιώσουν και να αποδεσμεύσουν τον πρώην παίκτη του Άρη και πρωταθλητή με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο το 2021.

Κι όταν ενημερώθηκε πως βρίσκεται προ ενός μεγάλου ρεκόρ, βλέποντας ταυτόχρονα και τα στιγμιότυπα από την τελευταία του ηγετική παρουσία, αυτό που είχε να πει ήταν πως ο Μάικ Τζέιμς «είναι ένας από τους πιο... ψυχρούς παίκτες του κόσμου». Και δεν αναφερόταν στον χαρακτήρα του, αλλά στη θερμοκρασία του αίματός του όταν σουτάρει και στην μεγάλη του αποτελεσματικότητα στις δύσκολες συνθήκες και αποφάσεις των κρίσιμων αγώνων.