O Τζινόμπιλι επικαλέστηκε το... συναίσθημα: Η Βίρτους και οι άλλοι τρεις που επέλεξε για το Final Four (vid)

O Τζινόμπιλι επικαλέστηκε το... συναίσθημα: Η Βίρτους και οι άλλοι τρεις που επέλεξε για το Final Four (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:35 - 31.03.2024 / Ανανεώθηκε: 13:38 - 31.03.2024

Πριν κατακτήσει τέσσερα δακτυλίδια πρωταθλητή στο ΝΒΑ, ο Μανού Τζινόμπιλι έκανε πάταγο στην Ευρώπη, βρέθηκε στην κορυφή αυτής το 2001 με την Βίρτους και τώρα εκτιμά πως η ομάδα της Μπολόνια θα επιστρέψει στα Final Four της Euroleague. Η πρόβλεψή του είναι η εξής...

Ούτε καν ο φωτεινός παντογνώστης δεν είναι σε θέση να γνωρίζει από τώρα τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Final Four. Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην τελική φάση της Euroleague, που φέτος θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Βερολίνο, αλλά μόνο… εικασίες μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή.

Διότι, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν. Απομένουν άλλες δύο αγωνιστικές για το τέλος της και σύντομα θα ξεκαθαρίσουν οι απευθείας προκρίσης (πέραν της Ρεάλ Μαδρίτης που την έχει εξασφαλίσει προ πολλού), οι θέσεις των Play In και κατ’ επέκταση θα προκύψουν και οι αποκλεισμένοι. Κάποιοι εκ των οποίων έχουν συνειδητοποιήσει ήδη το μέλλον τους.

Κι ενώ η αγωνία μεγαλώνει, η Euroleague της τελευταίες μέρες κάνει ένα γκάλοπ. Απευθύνεται σε άλλους αθλητές, μερικές φορές και εκτός μπάσκετ, για να σφυγμομετρήσει την κατάσταση.

Ο Λούκα Ντόντσιτς των Ντάλας Μάβερικς και τροπαιούχος με την Ρεάλ Μαδρίτης το 2018, επέλεξε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον κορυφαίο ευρωπαϊκό τίτλο για το 2024. Ο σπουδαίος τενίστας, Νόβακ Τζόκοβιτς, θεωρεί επίσης πως οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν λαμπρό άμεσο μέλλον.

Αντίθετη όμως, είναι η άποψη του Μανού Τζινόμπιλι. Ο Αργεντίνος πριν γίνει σταρ του ΝΒΑ και τέσσερις φορές πρωταθλητής με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, είχε αφήσει το στίγμα του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Γηραιάς Ηπείρου με την φανέλα της Βίρτους Μπολόνια.

Και ναι μεν έχασε στον τελικό το 2002 από τον Παναθηναϊκό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά τον είχε κατακτήσει μία χρονιά πριν. Και μάλιστα ήταν ο MVP.

Τώρα, ελπίζει πως η αγαπημένη του ιταλική ομάδα θα τα καταφέρει ξανά. Γι’ αυτό και την συμπεριέλαβε στις τέσσερις ομάδες της τελικής φάσης, μαζί με την Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και την Φενέρμπαχτσε.