Μαντζούκας στο Sportal: «Παναθηναϊκός είμαστε, δεν μπορεί να είναι άλλος ο στόχος πέρα από το πρωτάθλημα»
i

© prtscr

Μαντζούκας στο Sportal: «Παναθηναϊκός είμαστε, δεν μπορεί να είναι άλλος ο στόχος πέρα από το πρωτάθλημα»

Ηλίας Λαλιώτης 00:07 - 09.06.2023

Ο Λευτέρης Μαντζούκας μίλησε στην κάμερα του Sportal μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο Game 2 της σειράς των τελικών της Basket League και ξεκαθάρισε πως ο στόχος του Τριφυλλιού είναι το πρωτάθλημα.

Μετά από 561 μέρες ο Παναθηναϊκός έβαλε τέλος στο σερί νικών του Ολυμπιακού, επικρατώντας για πρώτη φορά μετά τις 22 Νοεμβρίου 2021 και έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου.

Το τρίποντο του Ματέους Πονίτκα 17,4 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος έδωσε τη νίκη με 67-65, ισοφάρισε τη σειρά των τελικών σε 1-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Για να γίνει αυτό, ωστόσο, μέτρησε και η ατυχία του Ολυμπιακού, που εκτός από τον Σλούκα (που έμεινε εκτός λόγω γαστρεντερίτιδας), είδε τον Ουόκαπ να αποβάλλεται με αντιαθλητικό και τεχνική ποινή, αλλά και τον Βεζένκοφ να αποχωρεί τραυματίας.

Μετά τη λήξη του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, ο Λευτέρης Μαντζούκας μίλησε στην κάμερα του Sportal και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του Τριφυλλιού δεν μπορεί να είναι άλλος πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το αν το 14-0 σερί που έτρεχε ο Ολυμπιακός έφερνε πίεση σε εκείνον και τους συμπαίκτες του: «Εμείς όταν μπαίνουμε στο παρκέ δεν κοιτάμε κανένα σερί, παίζουμε για να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι. Προφανώς δεν μας έφερνε βάρος αυτό. Παλεύουμε κάθε φορά για τη νίκη, έχουμε χάσει αρκετά ματς στις λεπτομέρειες, όμως σήμερα πήγαν όλα καλά».

Για το τι ήταν αυτό που δούλεψε καλύτερα σε σχέση με το Game 1: «Και το πρώτο ματς κρίθηκε στην κατοχή. Σίγουρα ο κόσμος μας έδωσε ένα ψυχολογικό boost, από 'κει και πέρα θεωρώ πως μείναμε πιο πιστοί στο πλάνο μας στο δεύτερο ημίχρονο».

Για το μεγάλο σουτ του αγώνα από τον Ματέους Πονίτκα: «Ήμουν κάτω από την μπασκέτα και προσευχόμουνα να μπει. Ο Ματέους όπως και πάρα πολλά παιδιά είναι έμπειροι. Έχουν βρεθεί σε τέτοιες καταστάσεις και τέτοιες στιγμές. Εννοείται πως τον εμπιστευόμουνα, πήρε αυτό το σουτ, το έβαλε και προχωράμε».

Για το πως βιώνει ο ίδιος αυτή τη σειρά των τελικών: «Για μένα αυτές οι σειρές είναι κάτι πρωτόγνωρο. Αλλά προσπαθώ κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ να δίνω κάτι παραπάνω από το 100%. Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στο πλάνο της ομάδας μου και παίζω με 1000% για τη νίκη».

Για το γεγονός πως όλοι πίστευαν ότι ο Παναθηναϊκός είναι χαμένος σε αυτή τη σειρά: «Εγώ δεν πιστεύω ότι είμαστε χαμένοι σε αυτή τη σειρά. Είμαστε ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να παίζαμε απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει μια πολύ καλή ομάδα, αλλά κι εμείς είμαστε Παναθηναϊκός με μια ιστορία, με τόσο κόσμο στο πλευρό μας. Ούτε εγώ ούτε οι συμπαίκτες μου θεωρούσαμε ότι ήμασταν χαμένοι. Θέλαμε αυτή τη νίκη στην έδρα μας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε δυναμικά».

Μεγαλείο Σερέλη - Η πρώτη του ατάκα ήταν για τον τραυματισμό του Βεζένκοφ: «Πριν πω για τον αγώνα, θα μιλήσω για τον Σάσα» (vids)
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

23:42 - 08.06.2023

Μεγαλείο Σερέλη - Η πρώτη του ατάκα ήταν για τον τραυματισμό του Βεζένκοφ: «Πριν πω για τον αγώνα, θα μιλήσω για τον Σάσα» (vids)

Ο Χρήστος Σερέλης μιλώντας μετά το παιχνίδι, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, άφησε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό σκέλος και μίλησε αρχικά για τον τραυματισμό του Σάσα Βεζένκοφ.

Για το ποιος είναι ο στόχος από εδώ και πέρα: «Στόχος εννοείται πως είναι το break στο ΣΕΦ και το πρωτάθλημα. Όταν φοράς αυτή τη φανέλα δεν μπορεί να είναι άλλος ο στόχος».