Στον ουρανό του Μέμφις, η φανέλα με το Νο 33 του Μαρκ Γκασόλ (vids)
i

© photo by Justin Ford / Getty Images / Ideal Images

Στον ουρανό του Μέμφις, η φανέλα με το Νο 33 του Μαρκ Γκασόλ (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:57 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:12 - 07.04.2024

Ο Μαρκ Γκασόλ επέστρεψε το Μέμφις, την βραδιά που οι Γκρίζλις τίμησαν τον Ισπανό για τα 11 χρόνια που αγωνίστηκε με τις Αρκούδες. Ένα χρόνο μετά τον αδελφό του Πάου και ο μικρός Γκασόλ είδε τη φανέλα του στο ΝΒΑ να αποσύρεται.

Πριν ένα χρόνο οι Λος Άντζελες Λέικερς απέσυραν την φανέλα του Πάου Γκασόλ. Τώρα, ήταν η σειρά του μικρού του αδελφού να νοιώσει το ίδιο ακριβώς συναίσθημα.

Ο Μαρκ Γκασόλ βρέθηκε στο Μέμφις, τη βραδιά που οι Γκρίζλις αντιμετώπιζαν τους Φιλαδέλεια Σίξερς και ο σκοπός της επίσκεψής του ήταν πολύ ιδιαίτερος. Στην πραγματικότητα, ήταν ο επίτιμος καλεσμένος, αφού οι Αρκούδες τον είχαν ενημερώσει προ πολλού για τους σκοπούς που είχαν.

Ατσάλινος ο οπερατέρ, έπεσε πάνω του ο ΛεΜπρόν και δεν πήρε... χαμπάρι! (vid)
NBA

08:42 - 07.04.2024

Ατσάλινος ο οπερατέρ, έπεσε πάνω του ο ΛεΜπρόν και δεν πήρε... χαμπάρι! (vid)

O ΛεΜπρόν Τζέιμς με φόρα προσγειώθηκε πάνω στον κάμεραμαν του αγώνα και φάνηκε αρχικά να υποφέρει από τον πόνο, την ίδια ώρα που το... θύμα, απλώς ξαφνιάστηκε από την σύγκρουση και την ξεπέρασε μονομιάς...

Η σκέψη τους, έγινε απόφαση, και τα ξημερώματα της Κυριακής (7/4), βράδυ Σαββάτου για το Μέμφις, στον... ουρανό του FedExForum ανέβηκε η φανέλα με το Νο 33 και αποσύρθηκε μια και καλή. Από τώρα και στο εξής κανένας παίκτης που θα βρεθεί στην ομάδα δεν θα μπορεί να επιλέξει αυτό το νούμερο. Διότι, ήταν το αγαπημένο του Μαρκ Γκασόλ και ο Ισπανός τιμήθηκε με τον κλασικό αμερικάνικο τρόπο, ως ένδειξη σεβασμού προς την παρουσία του στην ομάδα.

Από τους Γκρίζλις ξεκίνησε την καριέρα του στον «μαγικό πλανήτη» και ο Πάου Γκασόλ, το 2001, έπαιξε με τις Αρκούδες έως το 2008 και με το που έφυγε εμφανίστηκε στην πόλη ο Μαρκ.

Ο 39χρονος σήμερα, βετεράνος σέντερ, μιας και αποσύρθηκε προσφάτως από την ενεργό δράση, αγωνίστηκε με την ομάδα του Τενεσί για 11 χρόνια (μέχρι το 2019) και με αυτή τη φανέλα αναδείχθηκε ένας από τους καλύτερος ψηλούς στο πρωτάθλημα. Συμμετείχε σε τρία All-Star ως Γκρίζλι και έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του οργανισμού που η φανέλα του αποσύρθηκε. Ο πρώτος ήταν ο Ζακ Ράντολφ.