Οι Λέικερς επικράτησαν των Καβαλίερς και προστάτευσαν τους Μπακς - Νίκες για Σίξερς και Νετς (vids)

Οι Λέικερς επικράτησαν των Καβαλίερς και προστάτευσαν τους Μπακς - Νίκες για Σίξερς και Νετς (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:22 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:14 - 07.04.2024

Με τη νίκη τους επί των Καβαλίερς στο Λ.Α. (116-97) οι Λέικερς συνεχίζουν να διεκδικούν ακόμα και το Νο 6 της Δύσης, ενώ ταυτόχρονα βοήθησαν και τους Μιλγουόκι Μπακς να... ξεφύγουν από την ομάδα του Κλίβελαντ για τη δεύτερη θέση της Ανατολής. Οι Νάγκετς διέλυσαν τους Χοκς και πάτησαν κορυφή,, οι Σίξερς με τον Εμπίντ στο παρκέ νίκησαν τρίτο σερί παιχνίδι, ενώ οι Νετς επικράτησαν (113-103) των Πίστονς στο αδιάφορο ματς της ημέρας.

Οι Λέικερς αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην όγδοη θέση της δυτικής περιφέρειας. Η παρουσία τους στα Play In είναι εξασφαλισμένοι, αλλά ιδανικά θα ήθελαν να την... αποφύγουν. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και η παρέα του με τη νίκη επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς στο Λ.Α. με 116-97, συνεχίζουν να έχουν ελπίδες (έστω μαθηματικές) για την αναβάθμισή τους στην πρώτη «εξάδα» της κατάταξης που προσφέρει απευθείας πρόκριση στα Playoffs.

Απομένουν τέσσερα τέσσερα ματς για τους Καλιφορνέζους μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και οι έκτοι Φοίνιξ Σανς που έχουν μπροστά τους άλλους πέντε αγώνες, έχουν δύο ήττες λιγότερες.

Τρίτη σερί ήττα για τους Μπακς: Με Λίλαρντ, αλλά χωρίς Γιάννη, έχασαν από τους Ράπτορς (vids)
NBA

08:28 - 06.04.2024

Τρίτη σερί ήττα για τους Μπακς: Με Λίλαρντ, αλλά χωρίς Γιάννη, έχασαν από τους Ράπτορς (vids)

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός λόγω μυικών ενοχλήσεων και οι Μπακς έχασαν τρίτο διαδοχικό ματς (117-111), αυτή τη φορά στο Μιλγουόκι από τους Τορόντο Ράπτορς.

Πάντως, για τους Λέικερς το έργο τους απέναντι στους Καβαλίερς, από θεωρητικά δύσκολο -μιας και αναφερόμαστε για την ομάδα με το τρίτο καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή- έγινε πρακτικά εύκολο.

Ο ΝτιΆντζελο Ράσελ ήταν πρώτος σκόρερ με 28 πόντους, ενώ ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Άντονι Ντέιβις έκαναν δύο ισχυρά double doubles. Ο πρώτος με 24 πόντους και 12 ασίστ και ο δεύτερος με 22 πόντους και 13 ριμπάουντ. Την διαφορά όμως για τους γηπεδούχους την έκανε ο Τορίν Πρινς, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και σε λιγότερο από 21 λεπτά συμμετοχής είχε 18 πόντους με 4/5 τρίποντα.

Για την ομάδα του Κλίβελαντ, ο Ντάριους Γκάρλαντ μετά από καιρό έκανε ένα πολύ αποτελεσματικό ματς, έβαλε 26 πόντους, αλλά μόνος του με τον Καρίς Λαβερτ (21 πόντοι) δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ, έπαιξε με μάσκα λόγω του τραυματισμού του στο πρόσωπο και μάλλον δεν έβλεπε καλά. Μόνο έτσι εξηγείται η αστοχία του: Είχε 10 πόντους με 4/13 σουτ και 0/2 βολές.

Το κακό για τους Καβς είναι πως πλέον ξεχνούν την διεκδίκηση της δεύτερης θέσης στην περιφέρεια. Την πλησίασαν λόγω των τριών διαδοχικών ηττών των Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά τώρα το μόνο που σκέφτονται είναι να παραμείνουν τρίτοι. Διότι, οι Ορλάντο Μάτζικ παραμονεύουν!

Στο μεταξύ, οι Ντένβερ Νάγκετς με τον Νίκολα Γιόκιτς να κάνει triple double σε 30'40'' χρόνο συμμετοχής, με 19 πόντους, 14 ριμπάουντ και 11 ασίστ διέλυσαν τους Ατλάντα Χοκς με 142-110. Έτσι, οι πρωταθλητές του ΝΒΑ πήραν την 54η νίκη τους και πλέον με 54-24 βρίσκονται στην πρώτη θέση της Δύσης. Βέβαια, οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς έχουν 53-24 και η υπόθεση κορυφής φαίνεται πως θα ξεκαθαριστεί την τελευταία μέρα της regular season.

Στα υπόλοιπα παιχνίδι της ημέρας, οι Σίξερς νίκησαν στο Μέμφις τους Γκρίζλις και από τη μέρα που επέστρεψε ο Τζοέλ Εμπίντ (πριν τρία ματς) δεν έχουν χάσει. Και η ομάδα της Φιλαδέλφεια με τη σειράς της (όπως και οι Λέικερς) προσπαθούν να αποφύγουν τα Play In. Έχουν 43-35 και δεν θα είχαν πέσει τόσο χαμηλά αν ο Εμπίντ δεν είχε χάσει 9 εβδομάδες λόγω τραυματισμού, αλλά τώρα έχουν μία ήττα παραπάνω από τους έβδομους Χιτ και τους έκτους Πέισερς.

Τέλος στο... αδιάφορο ματς της ημέρας, ανάμεσα σε δύο ομάδες που θα ολοκληρώσουν σύντομα την αγωνιστική τους παρουσία, καθώς δεν θα προκριθούν στην post season, οι Μπρούκλιν Νετς νίκησαν με 113-103 τους Ντιτρόιτ Πίστονς. Ο Καμ Τόμας έβαλε 32 πόντους και ήταν ο πρωταγωνιστής των νικητών, ενώ για τους φιλοξενούμενους δεν έπαιξε σχεδόν κανένας βασικός και έτσι ο Τσιμέζι Μέτου έκανε αίσθηση με τους 20 πόντους του μιας και έχει λιγότερους από 6 μέσο όρο.