Χωρίς τον Ντόντσιτς και με... ήρωα τον Ουάσινγκτον οι Μάβερικς νίκησαν τους Ουόριορς - Ήττες για Μινεσότα και Οκλαχόμα (vids)

Χωρίς τον Ντόντσιτς και με... ήρωα τον Ουάσινγκτον οι Μάβερικς νίκησαν τους Ουόριορς - Ήττες για Μινεσότα και Οκλαχόμα (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 09:23 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:27 - 06.04.2024

Τη μέρα που οι Τίμπεργουλβς έχασαν στο Φοίνιξ (97-87), οι Θάντερ ηττήθηκαν στην Ιντιάνα (126-112) και κατά συνέπεια οι Ντένβερ Νάγκετς παραμονεύουν για να «κλέψουν» το Νο 1 της δυτικής περιφέρειας. Στο Ντάλας οι Μάβερικς νίκησαν στην τελευταία επίθεση τους Ουόριορς και ο Πι Τζέι Ουάσινγκτον ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της βραδιάς! Ο Λούκα Ντόντσιτς δεν αγωνίστηκε...

Ήταν μία πρόκληση για τους Ντάλας Μάβερικς. Πριν μερικές μέρες είχαν χάσει στο Γκόλντεν Στέιτ, παρά το triple double του Λούκα Ντόντσιτς και τώρα φιλοξένησαν τους Πολεμιστές στο Τέξας. Η μόνη διαφορά ήταν πως ο Σλοβένος σούπερ σταρ δεν αγωνίστηκε λόγω μικροτραυματισμούς και θεωρητικά οι Καουμπόηδες είχαν πρόβλημα.

Πρακτικά όμως, ο Πι Τζέι Ουάσινγκτον εμφανίστηκε φορώντας την... αμφίεση του ηγέτη και έβαλε 32 πόντους. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι του ήρθαν 4,5'' πριν το φινάλε και ήταν αυτοί που «έγραψαν» το 108-106, που ήταν και το σκορ της αναμέτρησης.

Ο Στέφεν Κάρι λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε ισοφαρίσει σε 106-106, αλλά ο Ουάσινγκτον είχε μία έκπληξη για το τέλος και πέραν από τις επιδόσεις του στην επίθεση έκανε τη διαφορά και στην άμυνα, εμπλουτίζοντας την στατιστική του με 5 κλεψίματα, 5 ριμπάουντ και 2 μπλοκ.

Επίσης, ο Κάιρι Ίρβινγκ είχε 26 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ ο Αυστραλός τέως γκαρντ της Παρτίζαν, Ντάντε Έξουμ, αγωνίστηκε ως μέλος της πρώτης πεντάδας του Ντάλας (στη θέση του Ντόντσιτς) και είχε 11 πόντους και 7 ασίστ.

Για τους Ουόριορς, ο Στέφεν Κάρι σταμάτησε στους 28 πόντους και ο Κλέι Τόμπσον στους 16. Το Ντάλας πλέον έχει τον έλεγχο για την απευθείας πρόκριση στα Playoffs, ενώ η ομάδα από το Γκόλντεν Στέιτ βρίσκεται στο Νο 10 και πολύ δύσκολα θα αναβαθμιστεί. Άρα, θα παίξει στα Play In της Δύσης.

Στην κορυφή της περιφέρειάς τους πάντως, γίνεται... κοσμοσυρροή. Οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς παραμένουν εκεί με ρεκόρ 53-24, μετά την ήττα τους στο Φοίνιξ από τους Σανς με σκορ 97-87. Βέβαια, οι Ντένβερ Νάγκετς που δεν είχαν αγωνιστική υποχρέωση τα ξημερώματα του Σαββάτου (6/4) τους έφθασαν και απομένουν πέντε παιχνίδια για να ξεκαθαριστούν οι θέσεις.

Μέσα στο κόλπο για το Νο 1 της δυτικής περιφέρειας, παραμένουν και οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, που βέβαια έκαναν ένα βήμα προς τα πίσω (52-25) μετά την ήττα τους στην Ιντιάνα από τους Πέισερς με 126-112. Προσπάθησαν να αποφύγουν την ήττα, αλλά αγωνιζόμενοι χωρίς τον Σάι Τζίλτζεους-Αλεξάντερ και τον Τζέιλεν Ουίλιαμς δεν είχαν τύχη.

Τρίτη σερί ήττα για τους Μπακς: Με Λίλαρντ, αλλά χωρίς Γιάννη, έχασαν από τους Ράπτορς (vids)
NBA

08:28 - 06.04.2024

Τρίτη σερί ήττα για τους Μπακς: Με Λίλαρντ, αλλά χωρίς Γιάννη, έχασαν από τους Ράπτορς (vids)

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός λόγω μυικών ενοχλήσεων και οι Μπακς έχασαν τρίτο διαδοχικό ματς (117-111), αυτή τη φορά στο Μιλγουόκι από τους Τορόντο Ράπτορς.

Στο μεταξύ, οι Σικάγο Μπουλς που έχουν εξασφαλίσει την θέση τους στα Play In, νίκησαν τους Νιου Γιορκ Νικς (108-100) με πρωταγωνιστή τον παγκίτη Τζεϊβόντε Γκριν (25 πόντοι, 13 ριμπάουντ), είδαν άλλους τρεις παίκτες τους να έχουν double double (Βούτσεβιτς 16π. 13ρ., ΝτεΡόζαν 20π. 10ασ., Ντράμοντ 10π. 16ρ.) και δεν... παρενοχλήθηκαν από τη σπουδαία εμφάνιση του Τζέιλεν Μπράνσον, ο οποίος είχε 35 πόντους, 11 ασίστ και 6 ριμπάουντ.

Συνολικά τα αποτελέσματα και τα στιγμιότυπα από του αγώνες της ημέρας