Ο Τίλμαν «σκότωσε» τους Κινγκς του Βεζένκοφ στη Βοστώνη (vids)
i

© photo by Winslow Townson / Getty Images / Ideal Images

Ο Τίλμαν «σκότωσε» τους Κινγκς του Βεζένκοφ στη Βοστώνη (vids)

Γιώργος Γαβριλάκης 08:53 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:57 - 06.04.2024

Οι Μπόστον Σέλτικς αγωνίστηκαν χωρίς δύο βασικούς τους παίκτες (Τζέιλεν Μπράουν, Ντέρικ Ουάιτ), αλλά ο Εξέβιερ Τίλμαν ήρθε από το... πουθενά και με καλάθι του 7'' πριν το τέλος του αγώνα νίκησαν τους Σακραμέντο Κινγκς. Ο Σάσα Βεζένκοφ έπαιξε για 14 λεπτά και είχε έξι πόντους...

Δεν είχαν καμία ιδιαίτερη... καούρα να νικήσουν οπωσδήποτε. Οι Μπόστον Σέλτικς έχουν ήδη εξασφαλίσει το καλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το ΝΒΑ και κόντρα στους Σακραμέντο Κιγνκς αποφάσισαν να ξεκουράσουν δύο σημαντικούς παίκτες για το παιχνίδι τους. Τον Τζέιλεν Μπράουν και τον Ντέρικ Ουάιτ.

Ο Τζέισον Τέιτουμ όμως, ήταν ενεργός, όπως και ο Κρίσταπς Πορζίνγκις. Ο άνθρωπος όμως, που του έδωσε τη νίκη επί των Βασιλιάσων του Σάσα Βεζένκοφ ήταν ο Εξέβιερ Τίλμαν.

Ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ με τους 5,1 πόντους και τα 4,1 ριμπάουντ μέσο όρο την τρέχουσα σεζόν, έβαλε το νικηφόρο σουτ 7'' πριν από το τέλος του αγώνα και ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικός σκορ: 101-100.

Συνολικά στο παιχνίδι ο Τίλμαν είχε 9 πόντους και 4 ριμπάουντ σε 19 λεπτά, ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Πέιτον Πρίτσαρντ, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο και έβαλε 21 πόντους. Έναν περισσότερο από τον Πορζίνγκις, ο οποίος είχε και 11 ριμπάουντ, ενώ ο Τέιτουμ περιορίστηκε στους 17 πόντους, αλλά οι απαραίτητες λύσεις βρέθηκαν για τους Κέλτες.

Από την άλλη πλευρά, το Σακραμέντο που μόνο με θαύμα θα προλάβει την εξάδα, άρα αναμένεται να διεκδικήσει την πρόκρισή του στα Playoffs μέσω τον Play In (αν και ακόμα δεν έχουν εξασφαλιστεί) ο ΝτιΆρον Φοξ έβαλε 40 πόντους, αλλά πήγαν... στράφι.

Τρίτη σερί ήττα για τους Μπακς: Με Λίλαρντ, αλλά χωρίς Γιάννη, έχασαν από τους Ράπτορς (vids)
NBA

08:28 - 06.04.2024

Τρίτη σερί ήττα για τους Μπακς: Με Λίλαρντ, αλλά χωρίς Γιάννη, έχασαν από τους Ράπτορς (vids)

Ο Ντέιμιαν Λίλαρντ επέστρεψε από τον τραυματισμό του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έμεινε εκτός λόγω μυικών ενοχλήσεων και οι Μπακς έχασαν τρίτο διαδοχικό ματς (117-111), αυτή τη φορά στο Μιλγουόκι από τους Τορόντο Ράπτορς.

Επίσης, ο Ντομάντας Σαμπόνις έκανε και πάλι double double με 16 πόντους και άλλα τόσα ριμπάουντ, ενώ ο Βεζένκοφ ήταν και πάλι ο όγδοος του rotation και αυτή τη φορά σε 14 λεπτά συμμετοχής είχε 6 πόντους, 2 ριμπάουντ και μία ασίστ.