Τρομερό σκηνικό: Ο Ματίας Λεσόρ τραγουδάει το «βουντού βουντού» με τηλεβόα (vid)
i

printscreen

Τρομερό σκηνικό: Ο Ματίας Λεσόρ τραγουδάει το «βουντού βουντού» με τηλεβόα (vid)

Γιώργος Γαβριλάκης 13:38 - 19.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 19.04.2024

Με περίσσια άνεση και παρά τα μηδαμινά ελληνικά του, ο Ματίας Λεσόρ τραγούδησε το φημισμένο σύνθημα του Παναθηναϊκού, αλλά μετά το γαλλικό «βουντού βουντού» δυσκολεύτηκα να θυμηθεί τις λέξεις που το ακολουθούν...

Όταν ακούει ελληνικά τραγούδια ενθουσιάσετε. Μπορεί να μην καταλαβαίνει τους στοίχους, αλλά «αγαπημένος μου είναι ο Νίκος Απέργης» και όταν ακούει τις μουσικές του, ο Ματίας Λεσόρ κουνάει ρυθμικά το κεφάλι του και όπως ο ίδιος δήλωσε «το απολαμβάνω ιδιαίτερα».

Οι προσπάθειές του όμως στο να μάθει ελληνικά, δεν είναι τόσο... αποφασιστικές, όπως οι ενέργειές του στο παρκέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, τα περισσότερα απ' όσα διδάσκεται για την γλώσσα προέρχεται από την πράσινη κερκίδα και τα συνθήματά της.

«Μέχρι στιγμής η εμπειρία μου στην Ελλάδα και στην ομάδα είναι καταπληκτική», είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Game Time του ΟΠΑΠ και αφού ενημέρωσε για τους λόγους που επέλεξε τον Παναθηναϊκό κι αυτοί έχουν να κάνουν «με το project και τις φιλοδοξίες της ομάδας», πήρε το μικρόφωνο ή πιο σωστά τον... τηλεβόα και τραγούδησε ένα σύνθημα του τριφυλλιού. To No 1 στα ανεπίσημα charts της ομάδας που είναι το «βουντού βουντού».

Ίσως γιατί η λέξη «βουντού» καταγράφεται στο DNA του καλύτερα, μιας και οι ρίζες της κρατάνε από την γαλλόφωνη Λουιζιάνα του 19ου αιώνα και έχει να κάνει με πρακτικές... μαγείας. Και το «μαγεία» είναι μία από τις λίγες λέξεις που ξέρει στα ελληνικά ο 28χρονος σέντερ που έχασε τα λόγια του στο ενδιάμεσο, αλλά το ζητούμε είναι να ξεσηκωθεί το πλήθος. Και σε αυτό είναι... μετρ!

Πέραν όμως, από το... μουσικό πρόγραμμα και το show του, ο Λεσόρ δεν παρέλειψε να απαντήσει και στα ερωτήματα που του τέθηκαν και είχαν να κάνουν με την γενικότερη εμπειρία του στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, για τους στόχους τους δικούς του και της ομάδας του, αλλά και την προοπτική κατάκτησης της Euroleague.

Αναλυτικά όσα ρωτήθηκε και αυτά που απάντησε

Έχεις συνηθίσει να έχει πολλούς θαυμαστές ή να είναι μπροστά σε κόσμο;
«Θα έλεγα πω ναι, αλλά δεν είναι κάτι που θεωρώ δεδομένο και είμαι χαρούμενος και ευλογημένος που έχω ανθρώπους κοντά μου και να νιώθω την αγάπη τους».

Ποιο πιστεύεις είναι το μέλλον σου στον Παναθηναϊκού;
«Ελπίζω ότι θα είναι λαμπρό, θα φέρουμε πολλούς τίτλους. Το δικό μου μέλλον είναι κοινό με την ομάδα. Θέλω πολλές επιτυχίες με την ομάδα, να κερδίσω κάτι και να αφήσω το αποτύπωμά μου».

Ποια η άποψή σου για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού;
«Είναι καλό κοινό, μας δίνουν μεγάλη ώθηση πολλοί. Έχουμε την σεζόν που έχουμε χάρη και σε αυτούς και όπως είπα νωρίτερα δεν το θεωρούμε δεδομένο και νιώθουμε ευλογημένοι. Είναι απίστευτοι!».

O Ματίας Λεσόρ είναι ενθουσιασμένος με την πρόκριση της Μαρσέιγ (vid)
EUROPA LEAGUE

13:12 - 19.04.2024

O Ματίας Λεσόρ είναι ενθουσιασμένος με την πρόκριση της Μαρσέιγ (vid)

Με φανέλα της αγαπημένης του Μαρσέιγ και ένα τεράστιο χαμόγελο λόγω της πρόκρισής της στο Europa League ο Γάλλος σέντερ του Παναθηναϊκού, Ματίας Λεσόρ, δεν έκρυψε την χαρά του για την πρόκριση επί της Μπενφίκα.

Πως βρίσκεις την ζωή στην Ελλάδα και ποιος είναι το πιο ωραίο στοιχείο της χώρας;
«Η ζωή εδώ είναι εξαιρετική και το καλύτερο είναι ο καιρός».

Και το αγαπημένο ελληνικό φαγητό; 
«Η ταραμοσαλάτα».

Τι σε έπεισε στο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό;
«Η φιλοσοφία, οι φιλοδοξίες και το project της ομάδας».

Πόσο κοντά βρίσκεται ο Παναθηναϊκός από την κατάκτηση της EuroLeague;
«Χρειαζόμαστε 5 νίκες και πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας να κάνουμε κάτι μεγαλύτερο. Πρέπει να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Τι σου λέει ο κόσμος που βλέπεις στον δρόμο;
«Δεν μπορώ να το πω. Εξαρτάται από την εβδομάδα. Συνήθως... Φέρτε το έβδομο αστέρι και με φωνάζουν "παικταρά μου"».

Και οι οπαδοί του Ολυμπιακού τι σου λένε;
«Δεν είχα ποτέ κάποιον στον δρόμο να έρθει επιθετικά απέναντί μου χωρίς να μου δείξει σεβασμό. Συνήθως μου λένε ότι με σέβονται. Μου ζητάνε και φωτογραφία και είμαι χαρούμενος επειδή μου το ζητάνε οπαδοί από άλλη ομάδα».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συμπαίκτης;
«Θα πω τον Ιωάννη Παπαπέτρου, επειδή με αυτόν έχω παίξει περισσότερο και περνάω τον περισσότερο χρόνο, από πέρυσι».

Tags: