Ενίσχυση για Ερυθρό Αστέρα πριν τον Παναθηναϊκό

Νίκολα Τόπιτς

i

Euroleague

Ενίσχυση για Ερυθρό Αστέρα πριν τον Παναθηναϊκό

Νίκος Καλαμπάκας 16:34 - 26.12.2023 / Ανανεώθηκε: 17:59 - 26.12.2023

Στις ικανότητες του 18χρονου πόιντ γκαρντ από τη Σερβία, Νίκολα Τόπιτς θέλει να επενδύσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα το παίκτης επιστρέφει άμεσα από τον δανεισμό του στον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Νίκολα Τόπιτς , ένα από τα κορυφαία ταλέντα του σερβικού μπάσκετ, θα επιστρέψει στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Sport Klub.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες του προπονητή Γιάννη Σφαιρόπουλου με τον νεαρό παίκτη, ο οποίος είχε δοθεί δανεικός στη Mega Basket μέχρι το τέλος της σεζόν.

Μάλιστα, όταν ο Αστέρας την αντιμετώπισε στις 11 Δεκεμβρίου, ο Σφαιρόπουλος μίλησε στα ΜΜΕ και τόνισε ότι ο Τόπιτς παίζει «πολύ καλά».

«Γίνεται πολύς λόγος για το Τόπιτς», είπε ο Έλληνας τεχνικός. «Είναι πολύ ταλαντούχος. Ήρθα όταν ήταν ήδη στη Mega».

Μετά τη συμφωνία μεταξύ της ομάδας και του Τόπιτς, οι ιθύνοντες των δύο συλλόγων συμφώνησαν να αποδεσμεύσουν τον παίκτη. Ο 18χρονος αναμένεται να ενταχθεί στην ομάδα για το ματς της ABA League κόντρα στην Ιγκογκέα, ενώ θα κάνει το ντεμπούτο του στην EuroLeague στο ντέρμπι με την Παρτιζάν στις 4 Ιανουαρίου.

Αυτή τη σεζόν, ο Σέρβος γκαρντ (1,95 μ.) είχε μέσο όρο 18,6 πόντους, 3,7 ριμπάουντ, 6,9 ασίστ και 20,5 στο PIR σε 13 αγώνες της ABA.

Ο Τόπιτς έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του Αστέρα στις 28 Μαρτίου 2022, σε ηλικία 16 ετών, με προπονητή τον Ντέγιαν Ράντονιτς και στον αγώνα της ΑBA Liga εναντίον της Κρά Νόβο Μέστο.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Τόπιτς υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό, τετραετές συμβόλαιο με την ομάδα του Βελιγαρδίου.

Πρόσφατα, τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Σέρβος παίκτης προβλέπεται να είναι στις 3 πρώτες επιλογές στο επερχόμενο ντραφτ. Για τον παίκτη είχε μιλήσει και στο Sportal ο ατζέντης, Μίσκο Ραζνάντοβιτς, επισημαίνοντας ότι στα 18 του χρόνια ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους της ηλικίας του: 

Επόμενος αγώνας για τον Ερυθρό Αστέρα είναι στις 28/12 κόντρα στον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Euroleague